Search
Filters
Close

Hřebíčkové vánoční sušenky

Ingredience

  • 150g cukr moučka
  • 120g hladká mouka
  • 120g hladká špaldová mouka
  • 3ks žloutek
  • 100g vlašské ořechy - jemně mleté
  • 150g másla pokojové teploty
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 1,5 kávové lžičky skořice
  • 1,5-2 lžičky mletého hřebíčku
  • šperky soli
  • metuňkový džem

Postup přípravy

Tohle cukroví uchvátí hlavně milovníky hřebíčku. Když je hotové tak kombinace hřebíčku a meruňkové marmelády je prostě fantastická.

Všechny suroviny mimo džem dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinářské folie a necháme rozležet den až dva v lednici. Čím déle, tím líp.

Po rozležení vyndáme z lednice a vyválíme plát, vykrajujemr požadované tvary. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 8-10 minutek. Upečrné necháme vychladnout a následně slepíme marmeládou. Marmeládou nešetřete, dejte pěknou vrstvu ať máte cukroví po rozležení krásně vláčné.

Nakonec posypeme přes síťkovaná cukrem moučka a dáme do plechové dózy a necháme do Vánoc uležet.

Kdo chce může použít jen mouku hladkou, špaldová není nutná, ale je to zajímavá obmněna.

Autor receptu Romča

Ingredience

  • 150g cukr moučka
  • 120g hladká mouka
  • 120g hladká špaldová mouka
  • 3ks žloutek
  • 100g vlašské ořechy - jemně mleté
  • 150g másla pokojové teploty
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 1,5 kávové lžičky skořice
  • 1,5-2 lžičky mletého hřebíčku
  • šperky soli
  • metuňkový džem

Postup přípravy

Tohle cukroví uchvátí hlavně milovníky hřebíčku. Když je hotové tak kombinace hřebíčku a meruňkové marmelády je prostě fantastická.

Všechny suroviny mimo džem dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinářské folie a necháme rozležet den až dva v lednici. Čím déle, tím líp.

Po rozležení vyndáme z lednice a vyválíme plát, vykrajujemr požadované tvary. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 8-10 minutek. Upečrné necháme vychladnout a následně slepíme marmeládou. Marmeládou nešetřete, dejte pěknou vrstvu ať máte cukroví po rozležení krásně vláčné.

Nakonec posypeme přes síťkovaná cukrem moučka a dáme do plechové dózy a necháme do Vánoc uležet.

Kdo chce může použít jen mouku hladkou, špaldová není nutná, ale je to zajímavá obmněna.

Autor receptu Romča