Hledat
Filters

Linecké - křehké a ihned měkké

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 500g hladká mouky
  • 250g máslo nebo máslová Hera
  • 200g cukr moučka
  • 2ks celá vejce
  • polovina prášku do pečiva
  • kůra z poloviny citronu

Na dokončení:

  • kvalitní marmeláda - nejlépe směs lesních plodů
  • cukr moučka na posypku
Postup přípravy:
  1. Suroviny na těsto musí mít stejnou teplotu, doporučuji si vyndat máslo z lednice a nechat povolit. Potom suroviny na těsto dáme do mísy a vypracujeme v robotu nebo ručně těsto. Zabalíme do folie a dáme do lednice, alespoň na půl hodinky.
  2. Vylálíme plát a vykrajujeme požadované tvary, pečeme v předehřáté troubě zhruba na 170 stupňů. Každý, ale jak je zvyklý podle své trouby. Nenchávejte péct dlouho, linecké pak nebude křehké a o to nám jde. Upečené by mělo být jen místy lehce do růžová. Vyndáme plech z trouby a necháme malou chvilky vychladnout. Dáme do připravené krabičky. Upečené cukroví ihned po vychladnutí namažeme silnou vrstvou kvalitní marmelády a slepíme. Pocukrujeme přes síto cukrem moučka a skladujeme v krabici v chladu a nebo třeba na balkoně nebo na zahradě.
Vánoční cukroví

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist