Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Ranní rosa

Potřebné přísady:

Kuličky:

  • 250 g měkkého tvarohu (kostka v alobalu)
  • 1 žloutek
  • 3 PL cukru krupice
  • 7 PL jemného kokosu

Těsto:

  • 3 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 200 g Hery
  • 200 g zakysané smetany
  • 50 ml mléka
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva

Dále:

  • 2 PL kakaa
  • 3 PL mléka
  • Granko na posypání

Nahoru:

  • 500 ml mléka
  • 2 PL cukru krupice
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
Postup přípravy:
  1. Suroviny na kuličky smícháme v míse, vyrobíme 35 kuliček a na tácu je dáme na 30 minut do mrazničky.
  2. Z bílků a malé části cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem a Herou vyšleháme do pěny, přidáme zakysanou smetanu, mléko a prosátou mouku s práškem do pečiva. Došleháme. Ručně metličkou vmícháme sníh z bílků. Na menší plech (24 x 30 cm) s pečícím papírem natřeme ½ těsta, do zbytku těsta vmícháme kakao s mlékem a natřeme na světlé těsto. Do těsta vtlačíme kuličky v řadách 5 x 7. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C (pekla jsem 37 minut). Koláč necháme vychladnout.
  3. Uvaříme klasický pudink a horký jej nalijeme na korpus. Vychladlý koláč posypeme Grankem. Krájíme podle kuliček.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Celozrnný banánový chlebíček

Celozrnný banánový chlebíček

Obrázek Biskupský chlebíček z bílků

Biskupský chlebíček z bílků

Obrázek Bábovka kolibřík - Hummingbird bundt cake

Bábovka kolibřík - Hummingbird bundt cake

Obrázek Dýňové rolky se skořicí, mletým zázvorem a muškátovým oříškem

Dýňové rolky se skořicí, mletým zázvorem a muškátovým oříškem

Obrázek Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Obrázek Šátečky s tvarohovo – jablečnou náplní

Šátečky s tvarohovo – jablečnou náplní

TOPlist