Hledat
Filters

Tatrankové pracny - oblíbené

Potřebné přísady:
  • 3 ks oříškových tatranek
  • 3 polévkové lžíce kokosu
  • 3 polévkové lžíce mletých vlašských ořechů
  • 1,5 polévkové lžíce holandského kakaa
  • 250g hladké mouky
  • 90g moučkového cukru
  • 250g másla nebo hery
  • 1 ks vejce
  • moučkový cukr kdo má rád smíchá s vanilkovým cukrem - na obalení
Postup přípravy:
  1. Těsto zaděláme klasickým způsobem a nebo v pekárně a to tak, že na dno pekárny dáme rozpuštěné máslo nebo heru a vejce. Dále přidáme sypké ingredience a dáme na program hnětení cca 10- 15 min. Po zadělání vyjmeme těsto z pekárny a dáme do fólie a do lednice nejméně na dvě hodiny. Kdo chce nechá i přes noc. Následně pak těstem plníme formičky a pečeme. Po upečení vyklepneme z formiček a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.
Vánoční cukroví

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Linecké cukroví - tradiční babiččin recept - s moderním postupem i pro pekárny

Linecké cukroví - tradiční babiččin recept - s moderním postupem i pro pekárny

4.58
Zobrazit detail Linecké cukroví - tradiční babiččin recept - s moderním postupem i pro pekárny
Obrázek Citronové cukroví sypané oříšky

Citronové cukroví sypané oříšky

Zobrazit detail Citronové cukroví sypané oříšky
Obrázek Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

41
Zobrazit detail Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché
Obrázek Vanilkové rohlíčky - výborné, jemné

Vanilkové rohlíčky - výborné, jemné

51
Zobrazit detail Vanilkové rohlíčky - výborné, jemné
Obrázek Vánoční linecká srdíčka - opravdu skvělá

Vánoční linecká srdíčka - opravdu skvělá

Zobrazit detail Vánoční linecká srdíčka - opravdu skvělá
Obrázek Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

51
Zobrazit detail Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa
TOPlist