Hledat
Filters

Vánoční ježci

Potřebné přísady:
  • 250 g Hery
  • 100 g moučkového cukru
  • 350 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • citronová kůra

Na náplň:

  • mandle
  • čokoláda
  • lískové oříšky

Na zdobení:

  • čokoládová poleva
  • kokos
Postup přípravy:
  1. Všechny přísady na těsto smícháme a důkladně propracujeme. Z těsta uděláme kuličky, které plníme oříškem, mandlí nebo kouskem čokolády (výborná je čokoláda na vaření, zůstane v tělíčku polotekutá) a vytvarujeme do tvaru slzy.  Takto vytvarované ježky dáme na plech a ve vyhřáté troubě asi na 180 °C pečeme dozlatova.  Vychlazeným ježkům namáčíme zadečky do čokolády a obalíme v kokosu. Nakonec párátkem uděláme oči a čumáček.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist