Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Vánoční ježci

Potřebné přísady:
  • 250 g Hery
  • 100 g moučkového cukru
  • 350 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • citronová kůra

Na náplň:

  • mandle
  • čokoláda
  • lískové oříšky

Na zdobení:

  • čokoládová poleva
  • kokos
Postup přípravy:
  1. Všechny přísady na těsto smícháme a důkladně propracujeme. Z těsta uděláme kuličky, které plníme oříškem, mandlí nebo kouskem čokolády (výborná je čokoláda na vaření, zůstane v tělíčku polotekutá) a vytvarujeme do tvaru slzy.  Takto vytvarované ježky dáme na plech a ve vyhřáté troubě asi na 180 °C pečeme dozlatova.  Vychlazeným ježkům namáčíme zadečky do čokolády a obalíme v kokosu. Nakonec párátkem uděláme oči a čumáček.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Medovníčky ktoré se neroztékajú

Medovníčky ktoré se neroztékajú

Obrázek Pařížský krém (nejen) do cukroví

Pařížský krém (nejen) do cukroví

Obrázek Vánoční maková kolečka  s povidly

Vánoční maková kolečka s povidly

Obrázek Linecké - křehké a ihned měkké

Linecké - křehké a ihned měkké

TOPlist