Search
Filters
Close

Madlenky by Romča

Ingredience

  • 110g hladká mouka
  • 2 vejce
  • špetku soli
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • 115g rozpuštěné máslo
  • 72g cukr krupice
  • 2 polévkové lžíce medu
  • semínka z vanilkového lusku
  • kůra z poloviny citronu

Postup přípravy

Toto cukroví připravujeme na poslední chvíli, aby nám neztvrdlo. Nejlepší jsou hodinu po upečení, ale pár dní vydrží.

Připravíme si formičky na madlenky a vymažeme je máslem a vysypeme moukou. Do mísy si prosijeme mouku a prášek do pečiva, přidáme špetku soli a promícháme.

V jiné misce ušleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme med, vanilku, citronovou kůru a nakonec suchou směs. Teď přidáme rozpuštěné máslo a dobře těsto vymícháme.

Lžíci naplníme formičky, pozor hodně nabydou a plníme něco málo přes polovinu formičky. Pečeme na 170 stuňů cca 8-10 minutek do růžová. Každý podle své trouby.

Po upečení necháme malinko vychladnout a vyklopíme a ještě teplé obalujeme v cukru moučka.

Dobrou chuť

Autor receptu Romča a Martina

Ingredience

  • 110g hladká mouka
  • 2 vejce
  • špetku soli
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • 115g rozpuštěné máslo
  • 72g cukr krupice
  • 2 polévkové lžíce medu
  • semínka z vanilkového lusku
  • kůra z poloviny citronu

Postup přípravy

Toto cukroví připravujeme na poslední chvíli, aby nám neztvrdlo. Nejlepší jsou hodinu po upečení, ale pár dní vydrží.

Připravíme si formičky na madlenky a vymažeme je máslem a vysypeme moukou. Do mísy si prosijeme mouku a prášek do pečiva, přidáme špetku soli a promícháme.

V jiné misce ušleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme med, vanilku, citronovou kůru a nakonec suchou směs. Teď přidáme rozpuštěné máslo a dobře těsto vymícháme.

Lžíci naplníme formičky, pozor hodně nabydou a plníme něco málo přes polovinu formičky. Pečeme na 170 stuňů cca 8-10 minutek do růžová. Každý podle své trouby.

Po upečení necháme malinko vychladnout a vyklopíme a ještě teplé obalujeme v cukru moučka.

Dobrou chuť

Autor receptu Romča a Martina