Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Masarykovo cukroví

Potřebné přísady:
  • 170g lískových oříšků
  • 300g hl. mouky
  • 200g másla
  • 100g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • cukr na obalení
Postup přípravy:
  1. Celé lískové oříšky opražíme na plechu při 210C asi 10 minut. Poté promneme v utěrce a namočíme na 1/2 hodiny do horké vody. Ostatní suroviny smícháme, oříšky lehce obalíme v hl. mouce a vmícháme do těsta. Spojíme a vytvarujeme 4 válečky o průměru asi 3-4 cm. Zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici (já nechala přes noc). Poté válečky krájíme ostrým nožem na asi 0,5 cm tenké plátky, pokládáme na pečící papír a pečeme na 180C asi 9-10 minut (dorůžova). Teplé obalujeme v moučkovém cukru.
  2. Je to obrovská lahoda a hlavně to zvládne opravdu každý. Oříšky jsou zjemnělé a jdou krásně krájet, ovšem těsto musí být opravdu ztuhlé.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kokosky - sněhové pusinky s kokosem

Kokosky - sněhové pusinky s kokosem

Obrázek Ořechy plněné krémem - ořechové tyčinky

Ořechy plněné krémem - ořechové tyčinky

Obrázek Košíčky všeho druhu od Anetky

Košíčky všeho druhu od Anetky

Obrázek Pařížský krém (nejen) do cukroví

Pařížský krém (nejen) do cukroví

Obrázek Vánoční karamelový likér se skořicí

Vánoční karamelový likér se skořicí

Obrázek Linecké - křehké a ihned měkké

Linecké - křehké a ihned měkké

TOPlist