Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Tvarohovo-čokoládový zázrak

Potřebné přísady:
  • 2 celá vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanikový cukr
  • 1 hrnek mléka
  • kakao
  • 2 lžičky rozpustného kafe

Krém:

  • 1/2l mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • cukr podle chuti
  • 2 tvarohy (vaničky)
  • rum podle chuti
  • 1/2 másla

Poleva:

  • 2 zakysané smetany
  • 1 čokoláda na vaření
Postup přípravy:
  1. Těsto: vše smícháme dohromady, plech vymažeme a vysypeme, vylijeme polovinu těsta, do druhé půlky dáme kakao a kafe a nalijeme na světlé těsto a upečeme při 180-200°C asi 15 - 20 minut.
  2. Krém: v mléku uvaříme pudink, hned do horkého zašleháme máslo a poté přidáme oba tvarohy a rum a ještě našleháme.Já udělala jeětě jednu vrstvu cokoladového krému, Krém naneseme na vychladlé těsto, uhladíme a nakonec dáme polevu. Rozpustíme si čokoládu a pak do ní vmícháme zakysanou smetanu
  3. Foto Lenka Galíčková
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablečný koláč s pudinkem aneb obrácený jablečník

Jablečný koláč s pudinkem aneb obrácený jablečník

Obrázek Linecké kroužky plněné piškotovým těstem

Linecké kroužky plněné piškotovým těstem

Obrázek Kakaová buchta bez vajec a mléka

Kakaová buchta bez vajec a mléka

Obrázek Čokoládová roláda bez múky s príchuťou tiramisu

Čokoládová roláda bez múky s príchuťou tiramisu

Obrázek Hruškový koláč s mandlovou náplní

Hruškový koláč s mandlovou náplní

Obrázek Nejlepší buchty podle Markétky

Nejlepší buchty podle Markétky

TOPlist