Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Vaječňák podle naší babi

Potřebné přísady:
  • 4 ks žloutek
  • salko - dělám doma, může být kupovaný v tom případě jedna plechovka
  • hnědý rum - podle chuti - ( každý ví sám jak nejlépe chutná jemu )
  • 1ks vanilkový cukr
Postup přípravy:
  1. Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, šleháme deset minut.
  2. Přidáme kondenzované mléko a opět cca 10 minut šleháme. Necháme odpočinout cca 5 minutek.
  3. Potom dáme do kovové misky a šleháme nejlépe ve vodní lázni - pozor nesmí se vařit. Stále míchat - tento krok je důležitý kvůli žloutkům a jejich tepelnému zpracování.
  4. Dáme zchladit na pokojovou teplotu. Dávám misku do kastrolu s vodou.
  5. Nakonec přilejeme rum a lehce prošleháme. Nalejeme do sklenice a dáme zchladit do ledničky.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Obrázek Čokoládová srdíčka s lískovými oříšky

Čokoládová srdíčka s lískovými oříšky

Obrázek Piškotové kuličky podle Evičky

Piškotové kuličky podle Evičky

Obrázek Citronové cukroví sypané oříšky

Citronové cukroví sypané oříšky

Obrázek Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Obrázek Bílková poleva nejen  na perníčky

Bílková poleva nejen na perníčky

Obrázek Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

TOPlist