Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Vaječňák podle naší babi

Potřebné přísady:
  • 4 ks žloutek
  • salko - dělám doma, může být kupovaný v tom případě jedna plechovka
  • hnědý rum - podle chuti - ( každý ví sám jak nejlépe chutná jemu )
  • 1ks vanilkový cukr
Postup přípravy:
  1. Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, šleháme deset minut.
  2. Přidáme kondenzované mléko a opět cca 10 minut šleháme. Necháme odpočinout cca 5 minutek.
  3. Potom dáme do kovové misky a šleháme nejlépe ve vodní lázni - pozor nesmí se vařit. Stále míchat - tento krok je důležitý kvůli žloutkům a jejich tepelnému zpracování.
  4. Dáme zchladit na pokojovou teplotu. Dávám misku do kastrolu s vodou.
  5. Nakonec přilejeme rum a lehce prošleháme. Nalejeme do sklenice a dáme zchladit do ledničky.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tradiční medové perníčky by Romča

Tradiční medové perníčky by Romča

Obrázek Brněnské ořechové slepovánky

Brněnské ořechové slepovánky

Obrázek Vaříme s Láďou Hruškou - HIT vánoc 2014

Vaříme s Láďou Hruškou - HIT vánoc 2014

Obrázek Vánoční maková kolečka  s povidly

Vánoční maková kolečka s povidly

Obrázek Hřebíčkové vánoční sušenky

Hřebíčkové vánoční sušenky

TOPlist