Hledat
Filters

Vanilkový puding s lyofilizovanými jahodami i pro diabetiky

Jemná a krémová pochoutka, která vám nezabere více než 10 minut a zasytí. Skvělá kombinace sladkého pudingu s nakyslými lyofilizovanými jahodami. Díky použití erythritolu, který obsahuje 0 kcal a má nízký glykemický index, je tento recept vhodný i pro diabetiky, protože erythritol nezvyšuje hladinu cukru v krvi. Navíc jeho sladivost je téměř stejná jako u normálního cukru!

Potřebné přísady:
  • Na cca 3-4 porce budeme potřebovat:
  • 40 g kukuřičného škrobu
  • 2 PL erythritolu
  • vanilkový lusk (pro opravdu pravou vanilkovou chuť) nebo vanilkové aroma
  • 500 ml mléka
  • lyofilizované jahody
  • 1 banán / lyofilizovaný banán plátky
Postup přípravy:
  1. Do hrnce si nalijeme 2/3 mléka (cca 350 ml) a přivedeme k varu.
  2. Během toho si ve zbývající 1/3 mléka rozmícháme kukuřičný škrob metličkou tak, aby nám nevznikly žádné nežádoucí hrudky. Následně přidáme erythritol a pořádně rozmícháme. Poslední ingrediencí, kterou smícháme s naší směsí, je vanilka - podélně si rozřízneme vanilkový lusk a lžící seškrábeme z obou stran vnitřek. Množství vanilky přidejte podle vašich preferencí, někdo má rád aromatičtější vanilkový puding, jinému stačí jen jemný náznak vanilky na konci. Je to jen a jen na vás. Pokud nemáte po ruce vanilkový lusk, použijte vanilkové aroma.
  3. Připravenou směs nalijeme do vroucího mléka, ztlumíme plamen a mícháme. Za stálého míchání puding postupně začne měnit konzistenci. Základem je nepřestat míchat! Když nám vznikne hustá hmota, víme, že máme hotovo.
  4. Uvařený puding nalijeme do misek nebo sklenic. Vystlat je můžeme piškoty, cereáliemi, čokoládou či oblíbeným ovocem. Na hotový puding ještě položíme plátky banánu a posypeme lyofilizovanými jahodami. Ty dodají pudingu křupavou texturu a jemnou kyselost.
  5. Sladká a krémová konzistence pudingu je tak dokonale vyvážená a připravená na degustaci!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist