Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

4.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 50g hery
  • 500ml polotučného mléka
  • 1 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 170g třtinového cukru
  • 300g pšeničné celozrnné mouky
  • 200g polohrubé mouky
  • 1 prášek do perníku

POSTUP PŘÍPRAVY:

Mléko lehce ohřejeme ( ale nevaříme ). Pak v něm pozvolna rozpustíme tuk a med. V míse smícháme obě mouky s práškem do perníku a cukrem. Přidáme celá vejce, teplé mléko s tukem a vše důkladně promícháme. Nalijeme na plech s nepřilnavým dnem nebo vyložený pečícím papírem a pečeme při 180 asi 30 minut.

TIP - rozpusťe pravou hořkou 70% čokoládu s troškou mléka a pocákejte jí povrch perníku.

  • PORCE PRO 12 OSOB
  • NUTRIČNÍ HODNOTY 1 PORCE:
  • ENERGIE 254 KCAL - 1067 KJ
  • BÍLKOVINY 7G
  • TUKY 6G
  • SACHARIDY 42 G
  • VLÁKNINA 6 G
  • CHOLESTEROL 42 MG
  • SODÍK 41 MG

Autor receptu Michaela Němcová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 50g hery
  • 500ml polotučného mléka
  • 1 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 170g třtinového cukru
  • 300g pšeničné celozrnné mouky
  • 200g polohrubé mouky
  • 1 prášek do perníku

POSTUP PŘÍPRAVY:

Mléko lehce ohřejeme ( ale nevaříme ). Pak v něm pozvolna rozpustíme tuk a med. V míse smícháme obě mouky s práškem do perníku a cukrem. Přidáme celá vejce, teplé mléko s tukem a vše důkladně promícháme. Nalijeme na plech s nepřilnavým dnem nebo vyložený pečícím papírem a pečeme při 180 asi 30 minut.

TIP - rozpusťe pravou hořkou 70% čokoládu s troškou mléka a pocákejte jí povrch perníku.

  • PORCE PRO 12 OSOB
  • NUTRIČNÍ HODNOTY 1 PORCE:
  • ENERGIE 254 KCAL - 1067 KJ
  • BÍLKOVINY 7G
  • TUKY 6G
  • SACHARIDY 42 G
  • VLÁKNINA 6 G
  • CHOLESTEROL 42 MG
  • SODÍK 41 MG

Autor receptu Michaela Němcová