Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Česneková hlíva s těstovinami

4.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 400g hlíva ústřičná cca
  • 2ks cibule
  • 1 lžíce olej
  • 50g uzený špek nebo slanina, jemně pokrájený
  • 4 stroužky česnek
  • 500g těstoviny - široké nudle, mušle, vřetena
  • sůl
  • pepř mletý
  • majoránka
  • drcený kmín - není nutný

POSTUP PŘÍPRAVY:

Cibule a špek pokrájíme a na lžíci oleje osmažíme dosklovata. Hlívu nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli společně s nasekaným nebo nastrouhaným česnekem. Nejprve zprudka orestujeme, pak zaklopíme na mírném ohni dusíme do té doby, než se nám odpaří voda z hub. Během dušení občas promícháme a ke konci dušení okořeníme pepřem, kmínem, majoránkou a osolíme. Během přípravy hlívy si uvaříme těstoviny v osolené vodě dle návodu, které po scezení a okapání promícháme s hlívou a podáváme.

Pokud máme rádi smetanová jídla, můžeme přidat smetanu nebo zakysanou smetanu, kterou jsme předem vyndali z ledničky nechali ohřát na pokojovou teplotu.

Pokud chceme mít pokrm zcela bezmasý, vynecháme špek a přidáme olej.

Pokud se bez masa neobejdeme, můžeme pokrm použít jako přílohu k plátku přírodního masa...

Autor receptu Michaela Beruška Štindlová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 400g hlíva ústřičná cca
  • 2ks cibule
  • 1 lžíce olej
  • 50g uzený špek nebo slanina, jemně pokrájený
  • 4 stroužky česnek
  • 500g těstoviny - široké nudle, mušle, vřetena
  • sůl
  • pepř mletý
  • majoránka
  • drcený kmín - není nutný

POSTUP PŘÍPRAVY:

Cibule a špek pokrájíme a na lžíci oleje osmažíme dosklovata. Hlívu nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli společně s nasekaným nebo nastrouhaným česnekem. Nejprve zprudka orestujeme, pak zaklopíme na mírném ohni dusíme do té doby, než se nám odpaří voda z hub. Během dušení občas promícháme a ke konci dušení okořeníme pepřem, kmínem, majoránkou a osolíme. Během přípravy hlívy si uvaříme těstoviny v osolené vodě dle návodu, které po scezení a okapání promícháme s hlívou a podáváme.

Pokud máme rádi smetanová jídla, můžeme přidat smetanu nebo zakysanou smetanu, kterou jsme předem vyndali z ledničky nechali ohřát na pokojovou teplotu.

Pokud chceme mít pokrm zcela bezmasý, vynecháme špek a přidáme olej.

Pokud se bez masa neobejdeme, můžeme pokrm použít jako přílohu k plátku přírodního masa...

Autor receptu Michaela Beruška Štindlová