Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Citronový krém - Lemon curd

3.5 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 140g cukru nejlepší je třtinový
  • 140ml šťávy z citronu
  • 100g másla - ( nejlepší je domácí, poctivé)
  • 8 žloutků
  • 4 bio citrony - ( budeme potřebovat kůru )

POSTUP PŘÍPRAVY:

Kůru ze 4 citronů nastrouháme, dáváme pozor, aby jsme nastrouhali jen tu žlutou část. Jinak by jsme měli krém hořký

Připravíme si kovovou misku a kastrol s vodou. Vše budeme dělat ve vodní lázni.

Do misky dáme máslo a počkáme až se nám rozpustí. Přidáme šťávu z citronu a promícháme. Teď přidáme kůru opět promícháme a přidáme žloutky a cukr.

Mícháme až do doby kdy nám začne vznikat hustá kaše.

Máme skoro hotovo,krém dáme do připravených sterilních sklenek a uzavřeme.

Já otáčím dnem nahoru a nechám zchladnout.

Skladujeme v suchu a chladu, nebo v lednici.

Hodí se do tvarohových moučníků jako Cheesecake apod.

Autor receptu Romča

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 140g cukru nejlepší je třtinový
  • 140ml šťávy z citronu
  • 100g másla - ( nejlepší je domácí, poctivé)
  • 8 žloutků
  • 4 bio citrony - ( budeme potřebovat kůru )

POSTUP PŘÍPRAVY:

Kůru ze 4 citronů nastrouháme, dáváme pozor, aby jsme nastrouhali jen tu žlutou část. Jinak by jsme měli krém hořký

Připravíme si kovovou misku a kastrol s vodou. Vše budeme dělat ve vodní lázni.

Do misky dáme máslo a počkáme až se nám rozpustí. Přidáme šťávu z citronu a promícháme. Teď přidáme kůru opět promícháme a přidáme žloutky a cukr.

Mícháme až do doby kdy nám začne vznikat hustá kaše.

Máme skoro hotovo,krém dáme do připravených sterilních sklenek a uzavřeme.

Já otáčím dnem nahoru a nechám zchladnout.

Skladujeme v suchu a chladu, nebo v lednici.

Hodí se do tvarohových moučníků jako Cheesecake apod.

Autor receptu Romča