Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Lehký dezert

5.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 3 vejce
  • 200g krupic.cukru
  • 8 lžic studené vody
  • 3/4sáčku prášku do pečiva
  • 200ml oleje
  • 300g polohrubé mouky

Krém:

  • 400g zakysané smetany
  • 2kelímky 31% smetany ke šlehání
  • 3 lžíce moučkového cukru

Na dozdobení

  • např.broskvový kompot
  • čokoláda v sáčku

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vyšlehat vejce s cukrem do pěny, pak postupně přidat vodu,olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva,vyšlehat do hladkého těsta, nalít na vymazaný,vysypaný plech a vložit do vyhřáté trouby, kde pečeme při 180°C a jakmile korpus růžoví,teplotu stáhneme na 150°C. Poté necháme upečený korpus vychladnout a připravíme krém.Lehce našleháme zakysanou smetanu s moučkovým cukrem a postupně k ní přilijeme oba kelímky 31%smetany a šleháme, dokud hmota nezhoustne. Pak ji natřeme na korpus,poklademe nakrájenými broskvemi či jiným ovocem dle chuti, pocákáme rozehřátou čokoládou ze sáčku a vložíme do lednice (do druhého dne nejlépe). Dezert tak zvláční a krém více ztuhne. Dobrou chuť!

Autor receptu Vladka D.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 3 vejce
  • 200g krupic.cukru
  • 8 lžic studené vody
  • 3/4sáčku prášku do pečiva
  • 200ml oleje
  • 300g polohrubé mouky

Krém:

  • 400g zakysané smetany
  • 2kelímky 31% smetany ke šlehání
  • 3 lžíce moučkového cukru

Na dozdobení

  • např.broskvový kompot
  • čokoláda v sáčku

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vyšlehat vejce s cukrem do pěny, pak postupně přidat vodu,olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva,vyšlehat do hladkého těsta, nalít na vymazaný,vysypaný plech a vložit do vyhřáté trouby, kde pečeme při 180°C a jakmile korpus růžoví,teplotu stáhneme na 150°C. Poté necháme upečený korpus vychladnout a připravíme krém.Lehce našleháme zakysanou smetanu s moučkovým cukrem a postupně k ní přilijeme oba kelímky 31%smetany a šleháme, dokud hmota nezhoustne. Pak ji natřeme na korpus,poklademe nakrájenými broskvemi či jiným ovocem dle chuti, pocákáme rozehřátou čokoládou ze sáčku a vložíme do lednice (do druhého dne nejlépe). Dezert tak zvláční a krém více ztuhne. Dobrou chuť!

Autor receptu Vladka D.