Hledat
Filters

Mousse au chocolat

Potřebné přísady:
  • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • 4 vejce
  • 30 g másla
  • 70 g cukru krupice
  • 20 ml koňaku
  • 100 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy:
  1. Čokoládu nalámeme na menší kousky a spolu s máslem ji rozpustíme ve vodní lázni dohladka. Čokoládu necháme chvilku vychladnout a poté do ní zašleháme žloutky a koňak. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh a zlehka ho zapracujme do zcela zchladnuté čokoládové hmoty. Pokud chcete mít čokoládovou pěnu jemnější, vmíchejte do ní 100 ml ušlehané šlehačky. Já ji tentokrát vynechala. Čokoládovou pěnu nalijeme do misek a necháme přes noc odpočívat v lednici.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist