Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Piškot s kokosovým krémem

4.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Piškot:

  • 5 vajec
  • 150 g cukru krupice
  • 200 g hladké mouky
  • 5 lžic oleje

Krém:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 200 g bílé čokolády
  • 150g kokosu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom zašleháme žloutky a po lžících olej. Nakonec do pěny vmícháme vařečkou mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech.

Pečeme při 180°C 20-30 min. (dle trouby).

Smetanu nalijeme do kastrolu a na plotýnce zahříváme. Do horké nasypeme na kousky nalámanou čokoládu a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme chvíli povařit. Pak odstavíme z plotýnky a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Pak dáme do ledničky pořádně vychladit do druhého dne.Vychlazenou čokoládovou smetanu ušleháme dotuha.Do ní vmícháme kokos a krémem pomažeme piškot.Dáme vychladit na nejméně 5 hodin, aby šlehačka řádně ztuhla a pak už jen krájíme na kostky.

Autor receptu Tereza M.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Piškot:

  • 5 vajec
  • 150 g cukru krupice
  • 200 g hladké mouky
  • 5 lžic oleje

Krém:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 200 g bílé čokolády
  • 150g kokosu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom zašleháme žloutky a po lžících olej. Nakonec do pěny vmícháme vařečkou mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech.

Pečeme při 180°C 20-30 min. (dle trouby).

Smetanu nalijeme do kastrolu a na plotýnce zahříváme. Do horké nasypeme na kousky nalámanou čokoládu a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme chvíli povařit. Pak odstavíme z plotýnky a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Pak dáme do ledničky pořádně vychladit do druhého dne.Vychlazenou čokoládovou smetanu ušleháme dotuha.Do ní vmícháme kokos a krémem pomažeme piškot.Dáme vychladit na nejméně 5 hodin, aby šlehačka řádně ztuhla a pak už jen krájíme na kostky.

Autor receptu Tereza M.