Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Red velvet cake

4.8 4

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Korpus:

  • 250 g hladké mouky
  • 120 g změklého másla
  • 2 lžíce kakaa (pokud ho chcete mít více do červena, dejte jen 1 lžíci)
  • 140 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 větší vejce
  • 240 ml podmáslí
  • 1 lžička octa
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 balení (7g) červeného potravinářského barviva v prášku nebo 1/2 lžičky gelové červené barvy

Krém:

  • 300 g mascarpone
  • 300 g krémového sýra (Philadelphia, Buko, Lučina...)
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 120-130 g moučkového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY:

Korpus:

Troubu předehřejeme na 175 stupňů, formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do mísy prosijeme mouku, kakao, kypřící prášek do pečiva a sůl. Máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny, přidáme vejce a ailkový extrakt a zašleháme. Do máslovo-vaječné pěny postupně vmícháme mouku a podmáslí, ve kterém jsme rozmíchali červené barvivo. Ve skleničce rozmícháme ocet se sodou, bude to pěnit, vlijeme do těsta pořádně promícháme. Hotové těsto nalijeme do formy a pečeme cca 45 minut. Doba pečení záleží na tom, jak vysoké těsto budete mít.

Krém:

Smetanu ke šlehání ušleháme do tuha. Do druhé mísy dáme mascarpone, krémový sýr, moučkový cukr, vanilkový extrakt a ušleháme do hladka. Nakonec lehce vmícháme ušlehanou šlehačku. Korpus necháme zcela vychladnout, poté ho dvakrát rozkrojíme, potřeme krémem a ozdobíme dle fantazie. Já jsem na zdobení použila drobečky malého dortíku, který jsem si zvlášt upekla.

Autor receptu Tereza Klainová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Korpus:

  • 250 g hladké mouky
  • 120 g změklého másla
  • 2 lžíce kakaa (pokud ho chcete mít více do červena, dejte jen 1 lžíci)
  • 140 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 větší vejce
  • 240 ml podmáslí
  • 1 lžička octa
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 balení (7g) červeného potravinářského barviva v prášku nebo 1/2 lžičky gelové červené barvy

Krém:

  • 300 g mascarpone
  • 300 g krémového sýra (Philadelphia, Buko, Lučina...)
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 120-130 g moučkového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY:

Korpus:

Troubu předehřejeme na 175 stupňů, formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do mísy prosijeme mouku, kakao, kypřící prášek do pečiva a sůl. Máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny, přidáme vejce a ailkový extrakt a zašleháme. Do máslovo-vaječné pěny postupně vmícháme mouku a podmáslí, ve kterém jsme rozmíchali červené barvivo. Ve skleničce rozmícháme ocet se sodou, bude to pěnit, vlijeme do těsta pořádně promícháme. Hotové těsto nalijeme do formy a pečeme cca 45 minut. Doba pečení záleží na tom, jak vysoké těsto budete mít.

Krém:

Smetanu ke šlehání ušleháme do tuha. Do druhé mísy dáme mascarpone, krémový sýr, moučkový cukr, vanilkový extrakt a ušleháme do hladka. Nakonec lehce vmícháme ušlehanou šlehačku. Korpus necháme zcela vychladnout, poté ho dvakrát rozkrojíme, potřeme krémem a ozdobíme dle fantazie. Já jsem na zdobení použila drobečky malého dortíku, který jsem si zvlášt upekla.

Autor receptu Tereza Klainová