Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Polévka z červené řepy by Romča

4.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 4-5ks červená řepa
  • troška ghí nebo olivový olej
  • cibule
  • 3 mrkve
  • 2-3 stonky řapíkatého celeru - kdo má rád může dát více a nebo může vynechat
  • 4-5ks brambor - podle velikosti
  • rozmarýn
  • tymián
  • sůl
  • pepř čerstvě mletý
  • zakysaná smetana na zjemnění

POSTUP PŘÍPRAVY:

Červenou řepu oloupeme stejně tak mrkev a cibuli. Omyjeme vše a do kastolku dáme rozpálit ghí a nebo olej a na něj dáme na třetiny nakrájenou cibuli, brambory, mrkve, celer a řepu - vše na větší kusy a mícháme. Přidáme bylinky, nejlépe svázané, aby jsme je pak nemuseli lovit. Vše opékáme až nám cibule začne zlátnout a přilijeme vodu. Necháme vařit do doby než nám zeleninka krásně změkne. Vyndáme bylinky a vezmeme tyčový mixér a vše krásně rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí a pepřem, podáváme s kopečkem zakysané smetany.

Dobrou chuť !

Autor receptu Romča

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 4-5ks červená řepa
  • troška ghí nebo olivový olej
  • cibule
  • 3 mrkve
  • 2-3 stonky řapíkatého celeru - kdo má rád může dát více a nebo může vynechat
  • 4-5ks brambor - podle velikosti
  • rozmarýn
  • tymián
  • sůl
  • pepř čerstvě mletý
  • zakysaná smetana na zjemnění

POSTUP PŘÍPRAVY:

Červenou řepu oloupeme stejně tak mrkev a cibuli. Omyjeme vše a do kastolku dáme rozpálit ghí a nebo olej a na něj dáme na třetiny nakrájenou cibuli, brambory, mrkve, celer a řepu - vše na větší kusy a mícháme. Přidáme bylinky, nejlépe svázané, aby jsme je pak nemuseli lovit. Vše opékáme až nám cibule začne zlátnout a přilijeme vodu. Necháme vařit do doby než nám zeleninka krásně změkne. Vyndáme bylinky a vezmeme tyčový mixér a vše krásně rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí a pepřem, podáváme s kopečkem zakysané smetany.

Dobrou chuť !

Autor receptu Romča