Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Tmavý višňový koláč

4.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 150 g Hery
  • 80 g cukru krupice
  • ½ prášku do pečiva
  • 2 PL kakaa
  • 2 PL mléka
  • 1 vejce

Krém:

  • 300 ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 3 PL cukru krupice
  • 250 g měkkého tvarohu (kostka v alobalu)

Náplň:

  • višňový kompot
  • 2 PL Solamylu

Drobenka:

  • 100 g hladké mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 100 g másla
  • 1 PL kakaa

POSTUP PŘÍPRAVY:

Suroviny na těsto zpracujeme na vále, rozválíme v dortové formě průměr 28 cm s pečícím papírem na dně a z těsta vytvoříme i okraje.

Uvaříme hustý pudink a do horkého pudinku zašleháme tvaroh. Krém dáme do zdobícího sáčku a na těsto nastříkáme kruhy kousek od sebe tak, abychom vše spotřebovali. Do vzniklých mezer nalijeme lžičkou višňovou náplň, kterou jsme udělali povařením 250 ml kompotové šťávy se Solamylem a vmíchali jsme do ní vypeckované višně. Povrch posypeme kakaovou drobenkou a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 40 minut. Koláč krájíme až druhý den, když je pěkně ztuhlý.

Autor receptu Ivana Nawratová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 150 g Hery
  • 80 g cukru krupice
  • ½ prášku do pečiva
  • 2 PL kakaa
  • 2 PL mléka
  • 1 vejce

Krém:

  • 300 ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 3 PL cukru krupice
  • 250 g měkkého tvarohu (kostka v alobalu)

Náplň:

  • višňový kompot
  • 2 PL Solamylu

Drobenka:

  • 100 g hladké mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 100 g másla
  • 1 PL kakaa

POSTUP PŘÍPRAVY:

Suroviny na těsto zpracujeme na vále, rozválíme v dortové formě průměr 28 cm s pečícím papírem na dně a z těsta vytvoříme i okraje.

Uvaříme hustý pudink a do horkého pudinku zašleháme tvaroh. Krém dáme do zdobícího sáčku a na těsto nastříkáme kruhy kousek od sebe tak, abychom vše spotřebovali. Do vzniklých mezer nalijeme lžičkou višňovou náplň, kterou jsme udělali povařením 250 ml kompotové šťávy se Solamylem a vmíchali jsme do ní vypeckované višně. Povrch posypeme kakaovou drobenkou a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 40 minut. Koláč krájíme až druhý den, když je pěkně ztuhlý.

Autor receptu Ivana Nawratová