Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Tvarohový tunel s banánem

4.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 4 vejce
  • 4 lžíce cukr moučka
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžíce strouhané čokolády

Náplň:

  • 13 dkg změklého másla 13 dkg cukru moučka
  • 50 dkg tvarohu ve vaničce

POSTUP PŘÍPRAVY:

Těsto: 4 vejce a 4 lžíce cukru moučka vyšleháme do pěny, vmícháme 4 lžíce polohrubé mouky s 2 lžícemi kakaa a 1 lžící strouhané čokolády. Náplň: 13 dkg změklého másla a 13 dkg cukru moučka vyšleháme, přidáváme 50 dkg tvarohu ve vaničce a vyšleháme hladký krém.

Těsto upečeme na plechu s pečícím papírem v předehřáté troubě na 180°C 10 minut. Piškot je tenký. Stáhneme i s papírem na studenou podložku a necháme vychladnout. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií. Odkrojíme si z korpusu pruh na přikrytí, zbytkem plátu vyložíme formu a přečnívající kousky piškotu odřízneme.

Prohlubeň vyplníme do poloviny tvarohovým krémem, položíme po celé délce banány (mně vyšel jeden a půl, byly velké). Doplníme krémem až po okraj (vyšlo mi krému přesně). Přiložíme odložený plát piškotu a mírně přitlačíme. Já jsem ještě přikryla pečícím papírem a zatížila prkénkem. Necháme v ledničce ztuhnout alespoň půl dne. Potom převrátíme formu na tác, odstraníme fólii a polijeme čokoládovou polevou.

Já to tentokrát nechala bez polevy a místo potravinové fólie jsem použila alobal.

Autor receptu Alena Žilková

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 4 vejce
  • 4 lžíce cukr moučka
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžíce strouhané čokolády

Náplň:

  • 13 dkg změklého másla 13 dkg cukru moučka
  • 50 dkg tvarohu ve vaničce

POSTUP PŘÍPRAVY:

Těsto: 4 vejce a 4 lžíce cukru moučka vyšleháme do pěny, vmícháme 4 lžíce polohrubé mouky s 2 lžícemi kakaa a 1 lžící strouhané čokolády. Náplň: 13 dkg změklého másla a 13 dkg cukru moučka vyšleháme, přidáváme 50 dkg tvarohu ve vaničce a vyšleháme hladký krém.

Těsto upečeme na plechu s pečícím papírem v předehřáté troubě na 180°C 10 minut. Piškot je tenký. Stáhneme i s papírem na studenou podložku a necháme vychladnout. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií. Odkrojíme si z korpusu pruh na přikrytí, zbytkem plátu vyložíme formu a přečnívající kousky piškotu odřízneme.

Prohlubeň vyplníme do poloviny tvarohovým krémem, položíme po celé délce banány (mně vyšel jeden a půl, byly velké). Doplníme krémem až po okraj (vyšlo mi krému přesně). Přiložíme odložený plát piškotu a mírně přitlačíme. Já jsem ještě přikryla pečícím papírem a zatížila prkénkem. Necháme v ledničce ztuhnout alespoň půl dne. Potom převrátíme formu na tác, odstraníme fólii a polijeme čokoládovou polevou.

Já to tentokrát nechala bez polevy a místo potravinové fólie jsem použila alobal.

Autor receptu Alena Žilková