Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Vegetarianská rajská omáčka s kuličkami by Romča

4.0 6

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • rajčatové pyré
  • oloupaná rajčata
  • kečup - já dávám domácí
  • cibule
  • sojové mléko - já použila Alpro
  • skořice
  • cukr
  • sůl
  • zeleninový vývar - nebo kvalitní bojón
  • kuličky pro vegetariány
  • olej - já použila řepkový
  • citron
  • mouka + mléko na záklepku na zahuštění

POSTUP PŘÍPRAVY:

Cibulku si nakrájíme na drobno a na řepkovém oleji zesklovatíme. Na cibulku dáme kečup, dávám jen když mám svůj domácí a rajčatové pyré a necháme chvilku pražit, následně přidáme nakrájená, spařená a oloupaná rajčata a opět vaříme. Přilijeme trochu vody a necháme vařit.

Bokem na pánvičce si opečeme kuličky, které potom přidáme do omáčky. Po deseti minutách otevřeme papiňák, tedy já v něm vaří kdo vaří v kastrolu může to trvat déle, vezmeme tyčový mixér a omáčku rozmixujeme. Přidáme trochu vody a přivede k varu. Osolíme, přidáme skořici asi kávovou lžičku a osladíme podle chuti. Necháme chviličku vařit a zahustíme záklepkou kterou si připravíme v hrnečku z mléka a mouky a důkladně promícháme tak aby jsme neměli žádné hrudky. Vlijeme do omáčky a necháme přejít varem. Tak máme hotovo a už jen okyselíme šťávou z citronu.

Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem, kdo jak má rád.

Dobrou chuť!!

Jako druhé jsme dnes měli opět oblíbenou polévku mungovňačku.

Recept na tuto polévku naleznete v tomto odkazu - http://www.pidak.cz/recept-mungovnacka-zdrava-polevka

Autor receptu Romana

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • rajčatové pyré
  • oloupaná rajčata
  • kečup - já dávám domácí
  • cibule
  • sojové mléko - já použila Alpro
  • skořice
  • cukr
  • sůl
  • zeleninový vývar - nebo kvalitní bojón
  • kuličky pro vegetariány
  • olej - já použila řepkový
  • citron
  • mouka + mléko na záklepku na zahuštění

POSTUP PŘÍPRAVY:

Cibulku si nakrájíme na drobno a na řepkovém oleji zesklovatíme. Na cibulku dáme kečup, dávám jen když mám svůj domácí a rajčatové pyré a necháme chvilku pražit, následně přidáme nakrájená, spařená a oloupaná rajčata a opět vaříme. Přilijeme trochu vody a necháme vařit.

Bokem na pánvičce si opečeme kuličky, které potom přidáme do omáčky. Po deseti minutách otevřeme papiňák, tedy já v něm vaří kdo vaří v kastrolu může to trvat déle, vezmeme tyčový mixér a omáčku rozmixujeme. Přidáme trochu vody a přivede k varu. Osolíme, přidáme skořici asi kávovou lžičku a osladíme podle chuti. Necháme chviličku vařit a zahustíme záklepkou kterou si připravíme v hrnečku z mléka a mouky a důkladně promícháme tak aby jsme neměli žádné hrudky. Vlijeme do omáčky a necháme přejít varem. Tak máme hotovo a už jen okyselíme šťávou z citronu.

Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem, kdo jak má rád.

Dobrou chuť!!

Jako druhé jsme dnes měli opět oblíbenou polévku mungovňačku.

Recept na tuto polévku naleznete v tomto odkazu - http://www.pidak.cz/recept-mungovnacka-zdrava-polevka

Autor receptu Romana