Search
Filters
Close

Recept - Borůvkové scones ze špaldy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 300g celozrnná špaldová mouka
  • 45g cukr
  • 80g máslo - studené
  • 20g strouhaný kokos
  • 1 kávová lžička prášek do pečiva
  • 330ml podmáslí
  • 200g borůvky
  • 1 kávová lžička vanilkového extraktu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do mísy dejte mouku a promíchejte s práškem do pečiva, cukr a kokos. Přidejte na kostičky pokrájené máslo a rukama vypracujte drobenku. Přidejte vanilku a podmáslí a opět pečlivě propracujte a přimíchejte borůvky. Koláčovou formu si vyložíme pečícím papírem, těsto vložte do středu a rukama rozprostřete po celé ploše formy. Nožem ho rozkrájejte na osm dílů a pečte v předehřáté troubě zhruba 25 minut dozlatova. Scones posypeme cukrem moučka, podáváme nejlépe teplé. Kdo chce přidá šlehačku.

Autor receptu Romča a Martina

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 300g celozrnná špaldová mouka
  • 45g cukr
  • 80g máslo - studené
  • 20g strouhaný kokos
  • 1 kávová lžička prášek do pečiva
  • 330ml podmáslí
  • 200g borůvky
  • 1 kávová lžička vanilkového extraktu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do mísy dejte mouku a promíchejte s práškem do pečiva, cukr a kokos. Přidejte na kostičky pokrájené máslo a rukama vypracujte drobenku. Přidejte vanilku a podmáslí a opět pečlivě propracujte a přimíchejte borůvky. Koláčovou formu si vyložíme pečícím papírem, těsto vložte do středu a rukama rozprostřete po celé ploše formy. Nožem ho rozkrájejte na osm dílů a pečte v předehřáté troubě zhruba 25 minut dozlatova. Scones posypeme cukrem moučka, podáváme nejlépe teplé. Kdo chce přidá šlehačku.

Autor receptu Romča a Martina