Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Potřebné přísady:
  • 4ks brambory
  • 4 polévkové lžíce krupičky
  • stouhaný perník
  • špetka soli
  • marcipán
  • sušené švestky
  • hořká čokoláda
  • smetana
  • sníh s bílků
  • cukr
  • maliny
Postup přípravy:
  1. Knedlíčky z bramborovo-perníkového těsta plněné macerovanou sušenou švestkou a marcipánem,obalené v perníku , nebo skořicovém cukru,..s malinovou pěnou, čokoládovou ganache, čerstvými malinami a kiwi a čokoládovou rýží
  2. 4 střední brambory den předem vařené ve slupce nastrouhám půl na půl na jemno a nahrubo , přidám špetku soli, 4 lžíce krupičky a dohustím strouhaným perníkem.Vypracuji jemné těsto, vyválím válec tak 5 cm v průměru a krájím kousky tak 2 cm silné, prsty trochu roztáhnu a vložím švestku a strouhaný marcipán. Řádně uzavřu, vytvaruji kulatý knedlíček a dám do čtverečku folie, nahoře zatočím a pak knedlíčky vařím ve vodě tak 8-10 minut,..odstraním folii a knedlíčky obalím v perníku, nebo skořicovém cukru. Ganache už znáte, je to hořká čokoláda se smetanou povolená nad párou a malinová pěna je sníh vyšlehaný s cukrem a malinami,..
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Obrázek Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Obrázek Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Obrázek Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Obrázek Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

TOPlist