Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

Potřebné přísady:
  • 1 kg hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 400ml mlieka
  • 250g kyslej smotany
  • 4 KL soli
  • 50g droždia
  • 1 kocka cukru na dochutenie
  • cesnak
  • smotana
  • kečup
  • syr
Postup přípravy:
  1. Najlepsie deň vopred si pripravíme cesto, ale nie je problem, ked je niekto veľmi hladný aj hned ale neskor ciže také odležané cesto je potom ako fantázia. Takže do 1/2 ky dávky cca 200ml vlažného mlieka s cukrom, dáme kvasnice.
  2. Pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto. Dáme do väčšieho /napr. igelitka /mikroténového sáčku,/ tu som si nechala poradiť od mamičiek a dávam už cesto do vejkej misky a prikryjem / a vložíme do chladničky, tam to narastie- nakysne a tam vydrží aj 3-4 dni. Ako pri kom?/ A pre tých ktorí nevydržia hned vyprážaju na rozpálenom tuku, stačí ked sa na jeden langoš odoberie cca za hrsť cesta s a vyprážame spôsobom : prvá strana pod pokrievkou, druhá bez pokrievky, ale skúšala som to aj bez pokrievky / takto Vám olej neprska / boli tak isto dobré.
  3. Sledujte však pre istotu je to rýchlo, aby neprihoreli . Dochutíme podla chuti, najlepšie všetko. cesnak, smotana, syr, kečup.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Obrázek Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Obrázek Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Obrázek Nadýchané bramborové lívance

Nadýchané bramborové lívance

Obrázek Holandský řízek s bramborovou kaší

Holandský řízek s bramborovou kaší

Obrázek Smažené bramborové třepanky se zelím -  Podzuklín

Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín

Obrázek Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

TOPlist