Hledat
Filters

Cannelloni se špenátem a ricottou

Potřebné přísady:

Suroviny:

  • 1 balení cannelloni (250 g)
  • 450 g listového špenátu
  • 350 g ricotty
  • 4-6 stroužků česneku
  • 1 žloutek
  • 120 g strouhaného parmazánu
  • 250 g bešamelu
  • 30 g másla
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • máslo na vymazání zapékací mísy

Bešamel:

  • 1 l plnotučného (případně polotučného)mléka
  • 75 g másla
  • 75 g hladké mouky
  • 50 g cibule
  • špetka bílého pepře
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • 1 bobkový list
  • cca 1 lžička soli
Postup přípravy:
  1. Cannelloni krátce spaříme ve vroucí vodě a dáme je studené vody. Na olivovém oleji necháme zpěnit nadrobno pokrájený česnek, přidáme nasekaný špenát, sůl, pepř a krátce orestujeme. Do mísy dáme špenát, přidáme ricottu, muškátový oříšek, žloutek a nakonec 1/3 parmazánu. Vymažeme si zapékací mísu. Cannelloni plníme připravenou špenátovou směsí (já to plnila pomocí zdobícího sáčku) a skládáme je do zapékací mísy. Naplněné cannelloni zaliljeme bešamelem, posypeme zbylým parmazánem, přidáme kousky másla a pečeme při 200 stupních cca 20 minut.
  2. Bešamel:
  3. Cibuli nakrájíme najemno a necháme ji na rozehřátém másle půl minuty zpěnit. Přidáme pepř a promícháme. Přisypeme mouku a minutu mícháme. Přilijeme mléko a zamícháme. Přidáme sůl, bobkový list, muškátový oříšek a mléko přivedeme k varu. Stáhneme plamen na minimum a za stálého míchání vaříme 20 minut. Uvařený bešamel přecedíme přes jemné síto.
  4. Zdroj viz odkaz
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist