Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Kuře s jarní nádivkou

Potřebné přísady:
  • kuře
  • 4ks rohlík
  • mléko
  • cibule
  • slanina
  • olej
  • 3 vejce
  • pažitka
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • strouhanka
  • brambory
Postup přípravy:
  1. Nejdříve si připravíme nádivku: nakrájíme 4 rohlíky na kostičky, dáme je do mísy. Zalijeme mlékem, aby ho nakrájené pečivo nasáklo. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno a zpěníme společně na pánvi. Po vychladnutí přidáme k pečivu do mísy. Přidáme 3 vejce, nasekanou pažitku, sůl, pepř a mletý muškátový oříšek. Pokud je nádivka řídká, přidáme strouhanku. Pořádně promícháme.
  2. Omyté a osolené kuře naplníme nádivkou. Plníme vnitřek kuřete a nezapomeneme dát náplň i pod kůži a do otvoru po krku. Buď kuře sešijeme nebo spíchneme jehlama, aby nám nádivka zůstala pěkně uvnitř. Pečeme v troubě na másle při teplotě 180 stupňů. Podléváme a pečeme dozlatova. Podáváme s vařenými brambory.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pravá italská pizza pro každého

Pravá italská pizza pro každého

Obrázek Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Obrázek Recept - Gnocchi s lososem, špenátem a sýrovou omáčkou

Recept - Gnocchi s lososem, špenátem a sýrovou omáčkou

Obrázek Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Obrázek Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča

Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča

Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

TOPlist