Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Kuře s jarní nádivkou

Potřebné přísady:
  • kuře
  • 4ks rohlík
  • mléko
  • cibule
  • slanina
  • olej
  • 3 vejce
  • pažitka
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • strouhanka
  • brambory
Postup přípravy:
  1. Nejdříve si připravíme nádivku: nakrájíme 4 rohlíky na kostičky, dáme je do mísy. Zalijeme mlékem, aby ho nakrájené pečivo nasáklo. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno a zpěníme společně na pánvi. Po vychladnutí přidáme k pečivu do mísy. Přidáme 3 vejce, nasekanou pažitku, sůl, pepř a mletý muškátový oříšek. Pokud je nádivka řídká, přidáme strouhanku. Pořádně promícháme.
  2. Omyté a osolené kuře naplníme nádivkou. Plníme vnitřek kuřete a nezapomeneme dát náplň i pod kůži a do otvoru po krku. Buď kuře sešijeme nebo spíchneme jehlama, aby nám nádivka zůstala pěkně uvnitř. Pečeme v troubě na másle při teplotě 180 stupňů. Podléváme a pečeme dozlatova. Podáváme s vařenými brambory.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Obrázek Smažený celer s celerovou kaší

Smažený celer s celerovou kaší

Obrázek Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkou

Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkou

Obrázek Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Obrázek Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Obrázek Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Obrázek Mrkvová polévka se zakysanou smetanou

Mrkvová polévka se zakysanou smetanou

TOPlist