Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Vepřové maso pečené ve smetaně

Potřebné přísady:

Pro 4 osoby:

  • 600 g libového vepřového masa (váleček, kotleta , kýta)
  • 200-300 ml smetany ke šlehání (31% tuku)
  • 1-2 lžičky mleté sladké papriky
  • sůl, pepř
Postup přípravy:
  1. Maso omyjeme, nakrájíma na plátky a zlehka naklepeme. Z obou stran osolíme a trochu opepříme, vyskládáme do pekáčku (není potřeba vymazávat) tak, aby maso zabíralo většinu dna. Zlehka posypeme červenou paprikou a zalijeme šlehačkou tak, aby tekutina akorát pokryla maso - tzn. maso nesmí plavat, ale ani nesmí být smetany málo.
  2. Pekáček přikryjeme víkem a vložíme do trouby rozpálené na 200°C alespoň na hodinu.
  3. Maso je po upečení měkké a šlehačka na něm vytvořila pokrývku.
  4. Podáváme s vařeným bramborem.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bramborový salát - vynikající

Bramborový salát - vynikající

Obrázek Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Obrázek Kachnička s třemi druhy knedlíků a dvěma druhy zelí

Kachnička s třemi druhy knedlíků a dvěma druhy zelí

Obrázek Recept - Obalená kuřecí křidélka a rýže

Recept - Obalená kuřecí křidélka a rýže

Obrázek Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Obrázek Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta

Obrázek Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem

Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem

Obrázek Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

TOPlist