necelá lžička vloček červené papriky - (můžete nahradit chilli apod. podle chuti)
Na dokončení omáčky:
3 lžíce škrobu
voda
Dále:
500g kuřecích prsou
půl hrnku hladké mouky
sůl
pepř
jasminová rýže
nať zelené cibulky nebo petržel
sezamová semínka
Postup přípravy:
Všechny suroviny na omáčku, mimo škrobu dáme do hrnce a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme vychladnout.
Mezitím si nakrájíme maso na kostičky, dáme do menšího kastrolku a zalijeme zhruba polovinou vychladlé omáčky. Přikryjeme a dáme do lednice marinovat na 4 hodiny, nebo přes noc.
Dáme vařit jasmínovou rýži.
Marinované maso vyndáme, zbylou omáčku z marinování přidáme do kastrolku kde máme původní omáčku. Privedeme k varu. Do hrnecku dáme 3 lžíce škrobu a vodu, promícháme. Jakmile se omáčka vaří, vzklpu směsí ji zahustíme.
Mouku smícháme se solí a pepřem. V této smesi obalime kousky masa. Takto obalené maso snažíme dozlatova na pánvi. Po osmazeni dáme na ubrousek, aby se nám odsál přebytečný tuk.
Pokud konzumujeme ihned, dáme maso do omáčky. Pokud ne doporučuji smichat až před konzumací.
Podáváme s vařenou jasmínovou rýží posypané sezamem, petrželkou nebo zelenými částmi cibulek.