Hledat
Filters

Orange chicken

Potřebné přísady:

Na omáčku:

  • hrnek 240ml
  • 1,5 hrnku vody
  • 60ml šťávy z pomeranče - (může být i s dužinou)
  • 60ml šťávy z citronu
  • 60ml rýžového octa
  • půl hrnku hnědého cukru
  • 2,5 lžíce kvalitní tmavé sladké sójové omáčky
  • půl lžíce strouhaného česneku
  • lžíce strouhaného zázvoru
  • necelá lžička vloček červené papriky - (můžete nahradit chilli apod. podle chuti)

Na dokončení omáčky:

  • 3 lžíce škrobu
  • voda

Dále:

  • 500g kuřecích prsou
  • půl hrnku hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • jasminová rýže
  • nať zelené cibulky nebo petržel
  • sezamová semínka
Postup přípravy:
  1. Všechny suroviny na omáčku, mimo škrobu dáme do hrnce a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme vychladnout.
  2. Mezitím si nakrájíme maso na kostičky, dáme do menšího kastrolku a zalijeme zhruba polovinou vychladlé omáčky. Přikryjeme a dáme do lednice marinovat na 4 hodiny, nebo přes noc.
  3. Dáme vařit jasmínovou rýži.
  4. Marinované maso vyndáme, zbylou omáčku z marinování přidáme do kastrolku kde máme původní omáčku. Privedeme k varu. Do hrnecku dáme 3 lžíce škrobu a vodu, promícháme. Jakmile se omáčka vaří, vzklpu směsí ji zahustíme.
  5. Mouku smícháme se solí a pepřem. V této smesi obalime kousky masa. Takto obalené maso snažíme dozlatova na pánvi. Po osmazeni dáme na ubrousek, aby se nám odsál přebytečný tuk.
  6. Pokud konzumujeme ihned, dáme maso do omáčky. Pokud ne doporučuji smichat až před konzumací.
  7. Podáváme s vařenou jasmínovou rýží posypané sezamem, petrželkou nebo zelenými částmi cibulek.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist