Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Vepřové líce

Potřebné přísady:
  • vepřová líčka
  • cibule
  • vývar
  • koření
Postup přípravy:
  1. Vepřová líčka omyjeme, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme z obou stran na tuku. Vyndáme a do omastku vložíme na proužky nakrájenou cibuli. Restujeme do hněda. Když má cibule požadovanou barvu vhodím k ní zpět maso a zapráším sladkou paprikou, krátce zarestuji a podleji vývarem. Pak přendám do předehřáté trouby na 180° a peču pod pokličkou asi 60 min. Pak poklici sundám a peču do měkka. Maso vyndám nechám vychladnout a pokrájím na plátky. Omáčku na sporáku zahustím troškou vody s hladkou moukou a dochutím. Omáčku je dobré přes sítko propasírovat. Provařím a vrátím tam maso.
  2. Přílohu nechám na Vás
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Obrázek Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

Obrázek Masové kuličky v rajské omáčce

Masové kuličky v rajské omáčce

Obrázek Vepřové maso pečené ve smetaně

Vepřové maso pečené ve smetaně

Obrázek Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Obrázek Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Obrázek Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami

Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami

Obrázek Langoše se sýrem, smetanou a česnekem

Langoše se sýrem, smetanou a česnekem

TOPlist