Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Polévka s pečeným chřestem

Potřebné přísady:
  • 2 balení zeleného chřestu - (nebo jedno bílého a jedno zeleného) - pozor bílý nutno oloupat
  • 3ks brambory menší
  • 2kscibule
  • 1ks petržel
  • 2ks cibule
  • kelímek smetany - malý
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • pepř
  • kousek másla na zjemnění
  • pečivo na krutonky
Postup přípravy:
  1. Chřest pokrájíme na kousky, brambory, petrzel a česnek cibuli oloupeme. Brambory, chřest a petržel nakrájíme. Cibuli rozdělíme na čtvrtky a česnek rozmáčkneme nožem. Vše osolíme, opepříme, zastříkneme olivovým olejem a dáme do malého pekáčku vyloženého pečícím papírem.
  2. Pečeme 30 - 40 minut doměkka. Každý podle své trouby. Za tuhle dobu alespoň jednou promícháme. Hlídáme, aby se nám zelenina nespálila.
  3. Upečenou zeleninu dáme do hrnce a zalijeme horkým zeleninovým vývarem.
  4. Pár hlaviček chřestu si můžete dát bokem na ozdobu.
  5. Vaříme zhruba 7-10 minutek, nádledně rozmixujeme dohladka.
  6. Dochutíme a přidáme polovinu smetany.
  7. Stáhneme z plotýnky a dáme kousek másla na zjemnění.
  8. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na kostičky nakrájené bílé pečivo. Krutonky pečeme dozlatova.
  9. Hotovou polévku ozdobíme krutonky, hlavičkami chřestu a smetanou a zakápneme olivovým olejem.
  10. Kdo nechce zdobit nemusí :-)
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pravá italská pizza pro každého

Pravá italská pizza pro každého

Obrázek Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Obrázek Cuketová mini roláda s lososem

Cuketová mini roláda s lososem

TOPlist