Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Potřebné přísady:

MASO

  • vepřové kotletky
  • sůl
  • pepř
  • kari
  • hladká mouka
  • olej
  • cibule
  • masox

ŠPENÁT

  • 2 balíčky špenátového protlaku
  • cibule
  • olej
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • česnek
  • sůl

AMOLETKY

  • 1L mléka
  • 400g hladké mouky
  • 4 vejce
  • špetka prášku do pečiva
  • sůl
  • olej na smažení
Postup přípravy:
  1. Vepřové kotletky naklepeme, posolíme, popeříme a posypeme kari. Obalíme v hladké mouce a opékáme v pánvi na oleji. Ve vedlejším hrnci ( já dávám do papiňáku ) si připravíme orestovanou cibuli. Opečené plátky dáváme na cibuli. Pánev po plátkách zalijeme vodou a přidáme k masu + ještě podlijeme dle potřeby vodou, přidáme masox a necháme dusit ( v papiňáku stačí 10 minut od zasyčení ).
  2. ŠPENÁT - na orestovanou cibuli položíme špenátový protlak a necháme rozpustit. Ve vodě rozkvrdláme 2 lžíce hladké mouky a přilijeme ke špenátu. Přidáme vejce, prolisovaný česnek a dle chuti sůl.
  3. AMOLETKY - V mléce rozkvrdláme ostatní suroviny a na lívanečníku smažíme křupavé amoletky.
  4. VYNIKAJÍCI, NEMÁ CHYBU!!!
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Obrázek Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

Obrázek Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Obrázek Gratinované těstoviny s tuňákem

Gratinované těstoviny s tuňákem

Obrázek Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

TOPlist