Hledat
Filters

Francouzský cibulový koláč

Potřebné přísady:
  • 30g mandlové mouky
  • 20g kokosové mouky
  • 15g psylia
  • 150ml vlažné vody
  • 5g olivového oleje
  • 250g cibule
  • 100g slaniny
  • 150g kysané smetany
  • 50g ghí nebo sádla
  • 1ks vejce
  • půl lžičky soli
Postup přípravy:
  1. Smícháme mandlovou, kokosovou mouku, psylium a sůl v míse. V míše vyšleháme vejce se 150ml vlažné vody, nalijeme k suchým ingrediencím a vypracujeme hladké těsto. Na plech dáme pečícím papír a potřeme olivovým olejem. Těsto dáme na plech, ruce naolejujeme a vytvarujeme co nejtenčí placku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 20-25 minutek.
  2. Na pánev dáme tuk a osmahneme na nudličky pokrájenou osolenou cibuli a slaninu. Cibule musí být krásně zlatavá.
  3. Po upečení potřeme placku zakysankou a posypeme opečenou cibulkou a slaninou. Můžeme přidat podle chuti sýr apod. Dáme do trouby a dopečeme 10 minut.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Zobrazit detail Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem
Obrázek Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Zobrazit detail Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem
Obrázek Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Zobrazit detail Bramborový závin pečený - Horní Vltavice
Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Zobrazit detail Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem
Obrázek Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty

Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty

Zobrazit detail Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty
Obrázek Těstoviny s lososem a rajčaty

Těstoviny s lososem a rajčaty

Zobrazit detail Těstoviny s lososem a rajčaty
TOPlist