Hledat
Filters

Lokše by Romča

Potřebné přísady:

Těsto

  • 1200g brambor
  • 390g hladká mouka

Náplň

  • cukr moučka
  • mletý mák
  • Na potření rozpuštěné máslo
Postup přípravy:
  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme hladkou mouku a rukama vypracujeme těsto. Přendáme na pomoučněný vál, vyválíme hada a ukrajujeme kusy ze krerých válečkem vyválíme placky.
  2. Pečeme na tálu nebo palačinkovač, suché pánvi a po upečení dáváme na talíř a ihned potíráme rozpuštěným máslem.
  3. Nakonec pocukrujeme a posypeme mákem, zakápneme rozpuštěným máslem a stočíme jako palačinky.
  4. Tip- kdo chce muže podávat na dlani se zelím a škvarky například.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

42
Zobrazit detail Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky
Obrázek Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Zobrazit detail Maďarské noky s kuřetem od Markétky
Obrázek Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

52
Zobrazit detail Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou
Obrázek Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Zobrazit detail Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci
Obrázek Cuketová mini roláda s lososem

Cuketová mini roláda s lososem

Zobrazit detail Cuketová mini roláda s lososem
TOPlist