Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Špenátová roláda

Potřebné přísady:
  • 470 g mrazený špenát ( špenátový pretlak)
  • 125 g polohrubá múka
  • 4 ks vajíčka
  • 2 strúčiky cesnák
  • pol káv. lyž. soľ

Plnka:

  • 1 ks pomázankové maslo smotanové (cesnákové , chrenové)
  • 2 ks tavený syr v črievku karička
  • jarna cibuľka alebo pažítka
  • sterilizovaná kápia
  • asi 100 g šunka alebo šunková saláma
Postup přípravy:
  1. Špenát rozmrazím dám do misky , pridám 4 žltky , múku , prelisovaný cesnák soľ.
Z bielkov vyšľahám tuhý sneh a jemne vmiešam do špenátu.
  2. Rozotriem na papier na pečenie , pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stup. asi 15 min. 
Upečené zrolujem aj s papierom. Nechám vychladnúť. Cesto sa nesmie piesť dlho aby nebolo suché ale vláčne , aby sa pri točení roláda nelamala.
  3. Pomázankové maslo , syry , pokrájanú cibuľku a kápiu spolu vymiešam. 
Roládu roztočím stiahnem papier. Polovicu nátierky natriem na plát , na to poukladám šunku a natriem zvyšok nátierky. Roládu zrolujem a dám stuhnúť do chladničky.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Obrázek Pravá italská pizza pro každého

Pravá italská pizza pro každého

Obrázek Vepřové medailonky s americkými brambory

Vepřové medailonky s americkými brambory

Obrázek Masové kuličky v rajské omáčce

Masové kuličky v rajské omáčce

Obrázek Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Obrázek Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

TOPlist