Search
Filters
Close

Recept - Špagety by Štefano

Často se objevuje otázka :"Co budete zítra vařit?", tak tady máte odpověď . Špagety. K tomu masovou omáčku. Nebudu jí říkat alla Bolognese, protože mě ji naučil Stefano. Na začátek prosím jednu podstatnou věc - Italové nepoužívají kečup! Pokud se mnou souhlasíte a uvaříte si tuto omáčku, jinak už špagety jíst nebudete. Suroviny dle fotek:

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2kg masa(ideálně hovězí a vepřové) - ořez
  • 1kg pasírovaných rajčat
  • 200g protlaku
  • 2kg kořenové zeleniny včetně cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1l červeneho vína
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • mleté nové koření
  • dle potřeby cukr
  • parmazán
  • bazalka

POSTUP PŘÍPRAVY:

Zeleninu, cibuli i maso umeleme zvlášť. Do velkého hrnce na oliv.oleji začneme restovat zeleninu, přidáme cibuli a česnek.

Až je vše pěkně opečené přisypeme mleté maso. Mícháme a opět restujeme dokud není všechno maso opečené. Nesmí být syrové. Potom přidáme koření a rajčata, protlak a zalejeme vínem. Pokud budete vyplachovat vodou obaly od rajčat, pozor všechna voda navíc se musí vyvařit! Vše důkladně mícháme. Používám takovou kovovou "lopatku", protože pokud jezdíte po dně hrnce, slyšíte "kov na kov" a máte jistotu, že se omáčka nepřipaluje. Toto je reálná hrozba. Mícháme dokud nezačne vařit, potom snížíme na minimum a vaříme za občasného míchání cca 3-4 hodiny. Vyvařujete tekutinu, takže hustotu si zvolte sami.

Minimální doba vaření 2 hodiny. U nás vaříme vždy víc, zamrazíme a máme připraveno na rychlou super večeři. Parmazán je doporučen, bazalku dle chuti. Buon appetito.

Autor receptu Petr Janošec

Často se objevuje otázka :"Co budete zítra vařit?", tak tady máte odpověď . Špagety. K tomu masovou omáčku. Nebudu jí říkat alla Bolognese, protože mě ji naučil Stefano. Na začátek prosím jednu podstatnou věc - Italové nepoužívají kečup! Pokud se mnou souhlasíte a uvaříte si tuto omáčku, jinak už špagety jíst nebudete. Suroviny dle fotek:

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2kg masa(ideálně hovězí a vepřové) - ořez
  • 1kg pasírovaných rajčat
  • 200g protlaku
  • 2kg kořenové zeleniny včetně cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1l červeneho vína
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • mleté nové koření
  • dle potřeby cukr
  • parmazán
  • bazalka

POSTUP PŘÍPRAVY:

Zeleninu, cibuli i maso umeleme zvlášť. Do velkého hrnce na oliv.oleji začneme restovat zeleninu, přidáme cibuli a česnek.

Až je vše pěkně opečené přisypeme mleté maso. Mícháme a opět restujeme dokud není všechno maso opečené. Nesmí být syrové. Potom přidáme koření a rajčata, protlak a zalejeme vínem. Pokud budete vyplachovat vodou obaly od rajčat, pozor všechna voda navíc se musí vyvařit! Vše důkladně mícháme. Používám takovou kovovou "lopatku", protože pokud jezdíte po dně hrnce, slyšíte "kov na kov" a máte jistotu, že se omáčka nepřipaluje. Toto je reálná hrozba. Mícháme dokud nezačne vařit, potom snížíme na minimum a vaříme za občasného míchání cca 3-4 hodiny. Vyvařujete tekutinu, takže hustotu si zvolte sami.

Minimální doba vaření 2 hodiny. U nás vaříme vždy víc, zamrazíme a máme připraveno na rychlou super večeři. Parmazán je doporučen, bazalku dle chuti. Buon appetito.

Autor receptu Petr Janošec