Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Brynzové halušky

Potřebné přísady:
  • 750 g brambor
  • 250 g hladké mouky
  • sůl
  • 250 g brynzy
  • 150 g slaniny
  • smetana 33% (nebo i 10%)
Postup přípravy:
  1. Výborné slovenské jídlo! A pokud máte robota na strouhání brambor a haluškové sítko (což je otázka za cca 100 Kč), je velmi rychlé.
  2. Slaninu nakrájíme na malé kostičcky a vyškvaříme.
  3. Dáme vařit vodu do širokého hrnce a osolíme ji. Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle jako na bramboráky. Smícháme s moukou a solí a přes haluškové sítko přecedíme do vařicí vody (případně ukrajujeme nočky z prkénka). Vaříme asi 5 minut od doby, kdy vyplavou na povrch (cca 10 minut dohromady).
  4. Halušky slijeme a rychle propláchneme studenou vodou (zbaví se slizkosti) a nebo je vyndáme děrovanou naběračkou. Smícháme s brynzou, která se teplem rozpustí a halušky obalí (a pokud máte rádi halušky tekutější, přidejte i trochu smetany - stačí tak lžíce až dvě na osobu), promícháme, rozdělíme na talíře a posypeme vyškvařenou slaninu.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Obrázek Recept - Obalená kuřecí křidélka a rýže

Recept - Obalená kuřecí křidélka a rýže

Obrázek Houbový guláš s petržekou - Strašín

Houbový guláš s petržekou - Strašín

Obrázek Ovocné kynuté knedlíky by Romča

Ovocné kynuté knedlíky by Romča

Obrázek Květákové karbanátky se sýrem

Květákové karbanátky se sýrem

Obrázek Čočkový salát se sušenými rajčaty

Čočkový salát se sušenými rajčaty

Obrázek Těstoviny s lososem a rajčaty

Těstoviny s lososem a rajčaty

Obrázek Bramborové šišky - šulánky - škubánky

Bramborové šišky - šulánky - škubánky

Obrázek Špagety s pečenými rajčaty a sýrem feta

Špagety s pečenými rajčaty a sýrem feta

TOPlist