Hledat
Filters

Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 2 vaničky tvarohu
  • 2ks vejce
  • polohrubá mouka podle potřeby

Rozvar:

  • borůvky
  • máslo
  • cukr

Na dokončení:

  • tvaroh na strouhání
Postup přípravy:
  1. Těsto:
  2. Suroviny určené na těsto dáme do mísy a není do robotu a vypracujeme těsto. Nesmí se lepit a naopak nesmí být příliš tuhé. Z celé hmoty si uděláme válec a z něj ukrajujeme části. Z těch uděláme hada a nožem ukrajujeme kousky. Je to stejné jako když děláte buchtičky. Akorát z těch kousků ukutálíme kuličky. Vaříme ve vodě cca 8 minut.
  3. Rozvar:
  4. Borůvky dáme do kastrolu, přidáme máslo a cukr a rozvaříme. Nakonec nastrouháme tvaroh. Knedlíky slijeme, polijeme rozvarem a ozdobíme strouhaným tvarohem.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kachnička s třemi druhy knedlíků a dvěma druhy zelí

Kachnička s třemi druhy knedlíků a dvěma druhy zelí

46
Zobrazit detail Kachnička s třemi druhy knedlíků a dvěma druhy zelí
Obrázek Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara

Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara

41
Zobrazit detail Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara
Obrázek Babiččiny španělské ptáčky

Babiččiny španělské ptáčky

Zobrazit detail Babiččiny španělské ptáčky
Obrázek Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Zobrazit detail Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei
Obrázek Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Zobrazit detail Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší
Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Zobrazit detail Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem
TOPlist