Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Luxusní křenová omáčka za pár minut

Potřebné přísady:
  • máslo
  • 3-4 lžíce mouky
  • šlehačka
  • mléko
  • sůl
  • pepř
  • špetka muškátu
  • 1 malý křenex nebo ještě lépe strouhaný čerstvý křen
  • cukr
Postup přípravy:
  1. Z másla a mouky uděláme hustou světlou jíšku, orestujeme, zalijeme šlehačkou a dolijeme mlékem na požadované množství. Osolíme, opepříme, okořeníme A přivedeme k varu. Vaříme,alespoň 10 min, aby zmizela chuť mouky a nakonec vmícháme křen. Necháme projít varem, dosolíme a dosladíme. Podáváme s uzeným nebo vařeným hovězím masem s knedlíky nebo bramborami.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Obrázek Quiche s brokolicí, slaninou a hráškem by Romča

Quiche s brokolicí, slaninou a hráškem by Romča

Obrázek Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Obrázek Čočkový salát se sušenými rajčaty

Čočkový salát se sušenými rajčaty

TOPlist