Search
Filters
Close

Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

5.0 2

Ingredience Fettuccine:

  • 200g farina di semola
  • 200g italská hladká mouka typu 00
  • 4ks celá vejce
  • trocha vody, podle potřeby Na omáčku:
  • kuřecí prsní řízky nakrájené na kostičky
  • 3 lžíce bazalkové pesto
  • 4 stroužky česneku
  • sušená rajčata v oleji
  • 1ks velká cibule
  • 1ks smetana
  • 1ks ricotta
  • hrubozrnná sůl

Postup přípravy

Obě mouky smícháme dohromady, opravdu jsou nutné tyto dva druhy mouky. Pokud ve vašem obchodě tento druh nevedou, nekoupíte třeba na rohlik.cz Do mísy kde máme smíchané mouky, přidáme 4 celá vejce.

Začneme rukama vypracovávat těsto a v případě potřeby, navlhčíme ruku a pracujeme takto dokud těsto nedrží pohromadě. V tento moment já dávám těsto do robota, nandám velký hnětací hák a nechám robot pracovat zhruba 4-5 minutek. Vyndám, lehce uválím rukama, zabalím do folie a dám do lednice odpočinout alespoň na 10-15 minutek.

Tento čas využiji k přípravě omáčky.

Cibulku nakrájíme nadrobno, česnek rozplácnu nožem a také pokrájím. Rajčata v oleji otevřu a olej z rajčat, přiměřenou část naliji na pánev, přidám nakrájenou cibuli a restuji do zlatova. Přidám česnek a krátce nechám osmahnout.

Kuřecí maso pokrájené na kousky, přidám k cibuli s česnekem, po chvilce přidám bazalkové pesto a sušená rajčata, zaliji smetanou, přidám ricottu, promíchám a nechám vařit. Dochutím solí a je hotovo.

Těstoviny vyndám z lednice, vál posypu semolinou. Těsto rozdělíme na menší kousky, každý díl vždy rukou jakoby rozplácnu a projedu strojkem nejdříve na stupeň číslo 7 - to je největší šíře, kterou strojek nabízí. Následně na stupeň číslo 5 a nakonec na stupeň číslo 3. Kdo má rád silnější končí na stupni číslo 4.

Takto strojkem upravím všechny části těsta na placky, jako kdybychom dělali lasagne a následně všechny pláty projedu v nástavci na široké nudle.

Takto připravené těstoviny vložím do vroucí vody a nechám vařit 3 minuty, scedím a nechám vykapat. Na závěr promíchám těstoviny s omáčkou a podávám.

Dobrou chuť

Ingredience Fettuccine:

  • 200g farina di semola
  • 200g italská hladká mouka typu 00
  • 4ks celá vejce
  • trocha vody, podle potřeby Na omáčku:
  • kuřecí prsní řízky nakrájené na kostičky
  • 3 lžíce bazalkové pesto
  • 4 stroužky česneku
  • sušená rajčata v oleji
  • 1ks velká cibule
  • 1ks smetana
  • 1ks ricotta
  • hrubozrnná sůl

Postup přípravy

Obě mouky smícháme dohromady, opravdu jsou nutné tyto dva druhy mouky. Pokud ve vašem obchodě tento druh nevedou, nekoupíte třeba na rohlik.cz Do mísy kde máme smíchané mouky, přidáme 4 celá vejce.

Začneme rukama vypracovávat těsto a v případě potřeby, navlhčíme ruku a pracujeme takto dokud těsto nedrží pohromadě. V tento moment já dávám těsto do robota, nandám velký hnětací hák a nechám robot pracovat zhruba 4-5 minutek. Vyndám, lehce uválím rukama, zabalím do folie a dám do lednice odpočinout alespoň na 10-15 minutek.

Tento čas využiji k přípravě omáčky.

Cibulku nakrájíme nadrobno, česnek rozplácnu nožem a také pokrájím. Rajčata v oleji otevřu a olej z rajčat, přiměřenou část naliji na pánev, přidám nakrájenou cibuli a restuji do zlatova. Přidám česnek a krátce nechám osmahnout.

Kuřecí maso pokrájené na kousky, přidám k cibuli s česnekem, po chvilce přidám bazalkové pesto a sušená rajčata, zaliji smetanou, přidám ricottu, promíchám a nechám vařit. Dochutím solí a je hotovo.

Těstoviny vyndám z lednice, vál posypu semolinou. Těsto rozdělíme na menší kousky, každý díl vždy rukou jakoby rozplácnu a projedu strojkem nejdříve na stupeň číslo 7 - to je největší šíře, kterou strojek nabízí. Následně na stupeň číslo 5 a nakonec na stupeň číslo 3. Kdo má rád silnější končí na stupni číslo 4.

Takto strojkem upravím všechny části těsta na placky, jako kdybychom dělali lasagne a následně všechny pláty projedu v nástavci na široké nudle.

Takto připravené těstoviny vložím do vroucí vody a nechám vařit 3 minuty, scedím a nechám vykapat. Na závěr promíchám těstoviny s omáčkou a podávám.

Dobrou chuť