Hledat
Filters

Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Potřebné přísady:

Fettuccine:

  • 200g farina di semola
  • 200g italská hladká mouka typu 00
  • 4ks celá vejce
  • trocha vody, podle potřeby

Na omáčku:

  • kuřecí prsní řízky nakrájené na kostičky
  • 3 lžíce bazalkové pesto
  • 4 stroužky česneku
  • sušená rajčata v oleji
  • 1ks velká cibule
  • 1ks smetana
  • 1ks ricotta
  • hrubozrnná sůl
Postup přípravy:
  1. Obě mouky smícháme dohromady, opravdu jsou nutné tyto dva druhy mouky. Pokud ve vašem obchodě tento druh nevedou, nekoupíte třeba na rohlik.cz Do mísy kde máme smíchané mouky, přidáme 4 celá vejce.
  2. Začneme rukama vypracovávat těsto a v případě potřeby, navlhčíme ruku a pracujeme takto dokud těsto nedrží pohromadě. V tento moment já dávám těsto do robota, nandám velký hnětací hák a nechám robot pracovat zhruba 4-5 minutek. Vyndám, lehce uválím rukama, zabalím do folie a dám do lednice odpočinout alespoň na 10-15 minutek.
  3. Tento čas využiji k přípravě omáčky.
  4. Cibulku nakrájíme nadrobno, česnek rozplácnu nožem a také pokrájím. Rajčata v oleji otevřu a olej z rajčat, přiměřenou část naliji na pánev, přidám nakrájenou cibuli a restuji do zlatova. Přidám česnek a krátce nechám osmahnout.
  5. Kuřecí maso pokrájené na kousky, přidám k cibuli s česnekem, po chvilce přidám bazalkové pesto a sušená rajčata, zaliji smetanou, přidám ricottu, promíchám a nechám vařit. Dochutím solí a je hotovo.
  6. Těstoviny vyndám z lednice, vál posypu semolinou. Těsto rozdělíme na menší kousky, každý díl vždy rukou jakoby rozplácnu a projedu strojkem nejdříve na stupeň číslo 7 - to je největší šíře, kterou strojek nabízí. Následně na stupeň číslo 5 a nakonec na stupeň číslo 3. Kdo má rád silnější končí na stupni číslo 4.
  7. Takto strojkem upravím všechny části těsta na placky, jako kdybychom dělali lasagne a následně všechny pláty projedu v nástavci na široké nudle.
  8. Takto připravené těstoviny vložím do vroucí vody a nechám vařit 3 minuty, scedím a nechám vykapat. Na závěr promíchám těstoviny s omáčkou a podávám.
  9. Dobrou chuť
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Recept - Obalená kuřecí křidélka a rýže

Recept - Obalená kuřecí křidélka a rýže

Zobrazit detail Recept - Obalená kuřecí křidélka a rýže
Obrázek Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

52
Zobrazit detail Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem
Obrázek Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

47
Zobrazit detail Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča
Obrázek Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

11
Zobrazit detail Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc
Obrázek Babiččiny španělské ptáčky

Babiččiny španělské ptáčky

Zobrazit detail Babiččiny španělské ptáčky
Obrázek Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Zobrazit detail Hovězí guláš s houskovým knedlíkem
Obrázek Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Zobrazit detail Bramborový závin pečený - Horní Vltavice
TOPlist