2 konzervy červených fazolí ve slaném nálevu- ne v tomatě
1 malá plechovka kukuřice
1 bujón nebo 1/2 masoxu
3 čtverečky hořké čokolády
lžička solamylu
kdo chce ještě špetku chilli, ale koření je ostré dost,
Postup přípravy:
Ve velkém hrnci si na oleji osmahneme najemno nasekané cibule a česnek. Pak přidáme maso, rozdrobíme, osmahneme doběla a opékáme asi 10 minut. Pak přidáme protlaky a koření, toho kotány aspoň půl sáčku, ale když je víc masa klidně celý a chvilku dusíme. Můžeme přidat i kečup.
Pak přiljeme fazole i s nálevem a kukuřici-tu jsem scedila. Potom dolijeme trochou vody, přidáme bujón nebo masox, dáme na nejnižší oheň a necháme asi 45 minut probublávat. Vaříme pomalu.
Pak přidáme kostičky čokolády, necháme rozpustit a nakonec zahustíme malou lžičkou solamylu rozpuštěnou ve troše studené vody. Vlijeme do vroucí omáčky a provaříme 5 minut. Podáváme s rýží nebo čerstvým chlebem.