Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Zapečené masíčko se sýrem

Potřebné přísady:
  • maso - plec
  • slanina
  • cibule
  • olivový olej
  • sůl
  • šlehačka
  • hořčice
  • syrečky
  • brambory
Postup přípravy:
  1. Maso - plec nakrájím na kostky, cibule na plátky, slaninu na malé kostičky. Na tuku osmahnu cibuli, až zesklovatí přidám slaninu, po chvíli přidám maso a zprudka osmahnu do zatáhnutí, osolím. Ve šlehačce rozmíchám lžičku hořčice, malinko soli, zaliji maso, promíchám, nahoru naskládám plátky syrečků. Opatrně se solí, slanina i syrečky dodají slanou chuť!!! Dám pozvolna péct do rozpálené trouby, nejdříve do vyšší teploty cca 200, po chvilce uberu na cca 160 stupňů. Peču do změknutí, před dohotovením chvilku nechám péct otevřené. Podávám s americkými, či jinak pečenými bramborami, nebo s čímkoliv jiným musím přiznat, dělala jsem již mnohokrát, je to neskutečná dobrota, sice ten den vždy postrádá smysl doma zapalovat aromalampy :-) protože ten smrad :-) je neskutečný, ale konečný výsledek stojí za to:-) tak snad si také pochutnáte :-).
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bramborový salát - vynikající

Bramborový salát - vynikající

Obrázek Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

Obrázek Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Obrázek Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

Obrázek Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

TOPlist