Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Potřebné přísady:Na kachnu
- Kachna
- sůl
- kmín
- jablko
- med
Na zelí
- zelí
- hladká mouka
- máslo nebo sádlo
- cukr
- kmín
- sůl
- voda
Na knedlíky
- 70 dkgbrambory
- 20 dkg Hrubá mouka
- 1ks vejce
- sůl
Postup přípravy:Kachna
- Kachnu omyjeme, osušíme a posolíme. Pořádně sůl vmasírujeme všude a okmínujeme. Potřebné medem a vložíme do kachny jablko. Teď dáme do pekáče. Maličko, ale opravdu malinko podlijeme vodou a dáme na 80 stupňů péct na celou noc. Tj. 10-12 hodin. Ráno odklopíme a pečeme na 120 stupňů odkrytou další dcě až tři hodiny.
Zelí
- Pokrájíme cibulku a zpenime na másle nebo na sádlo. Přidáme cukr a necháme karamelizovat. Přidáme zelí, a nastrouhané jablko -(nemusí být), zalijeme trochou vody nebo červeného vína a vaříme cca 30 minut. Zahustíme záklepkou z mouky a vody a podle chuti přisladíme či osolíme.
Knedlíky
- Uvaříme si brambory ve sloupce. Necháme vychladnout, oloupeme s nakrájíme na struhadle. Do kastrolu si dáme vařit vodu.
- Přidáme hrubou mouku, sůl, vejce a vypracujeme těsto. Z těsta uděláme tři šišky knedlíku, které vložíme do vroucí vody a necháme vařit cca 12 minutek. Po šesti minutách je vařečkou otočím.
- Hotové knedlíky vyndáme a propíchání vidličkou. Krájíme nití, nebo kráječem na knedlíky.
- Dobrou chuť
Hlavní jídla
Mohlo by se Vám líbit