Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Chřestový quiche s batáty

Potřebné přísady:
  • svazek chřestu
  • 1 velký batát
  • 8ks vejce
  • 120ml smetany
  • 40-50g goudy
  • 30-40g kozí sýr
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • máslo
Postup přípravy:
  1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Formu lehce vymažeme máslem, batát oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které mašlovačkou potřeme olivovým olejem a dáme péct asi na 20 minut.
  2. Chřest omyjeme a odstraníme dřevnaté konce, cibuli nakrájíme na plátky. Na pánev dáme máslo a orestujeme cibulku, přidáme chřest
  3. V míse smícháme smetanu, vejce, sůl, pepř a prošleháme - přidáme oba sýry a lehce promícháme. Takto připravenou směs vlijeme do formy na již upečené batáty a přidáme i cibulku a chřest. Pečeme v teoubě do zlatova. Po upečení necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Obrázek Recept - Rolky Grácie s brokolicí

Recept - Rolky Grácie s brokolicí

Obrázek Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

Obrázek Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Obrázek Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Obrázek Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

Obrázek Ovocné kynuté knedlíky by Romča

Ovocné kynuté knedlíky by Romča

TOPlist