Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Potřebné přísady:
  • 25ks vlašský ořech
  • olivový olej
  • 1ks ricotta
  • 1ks smetana
  • hříbky
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka na ozdobu
  • 30g parmazán
  • 2 stroužky česneku
  • fusilly
Postup přípravy:
  1. Do ručního mixéru dáme 20 kusů vlašských ořechů, lžíci a půl olivového oleje a vymixujeme na pesto. Na pánev dáme olivovový olej a na plátky pokrájené čerstvé hříbky. Restujeme dozlatova, přidáme namixované pesto, strouhaný česnek, promícháme. Po chvilce přidáme ricottu a smetanu, mícháme. Osolíme, opepříme a přidáme strouhaný parmazán. Mícháme do zhoustnutí a odstavíme.
  2. Těstoviny uvaříme podle návodu. Na pánvi nasucho opražíme zbylé ořechy na ozdobu, vyjmeme z pánve a dáme bokem na talíře. Na pánvičku dáme trochu olivového oleje a přidáme na širší plátky nakrájené hříbky na ozdobu. Restujeme opatrně dozlatova tak, aby se nám neponičil tvar.
  3. Těstoviny můžeme všechny promíchat s omáčkou, ale pouze za předpokladu, že je budeme ihned podávat. Pokud ne, odebereme požadované množství těstovin do misky, přidáme omáčku a důkladně promícháme. Přendáme na talíř a dozdobíme praženými ořechy, dozlatova opečenými hříbky, hoblinkami parmazánu a petrželkou.
  4. Dobrou chuť
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Obrázek Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Obrázek Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta

Obrázek Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Obrázek Sekané kuřecí biftečky s hráškem na smetaně s kukuřičným knedlíkem

Sekané kuřecí biftečky s hráškem na smetaně s kukuřičným knedlíkem

Obrázek Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

Jatýrka s balsamikovo - medovou omáčkou s rozmarýnovými jablky na medu

TOPlist