Search
Filters
Close

Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Ingredience

  • 25ks vlašský ořech
  • olivový olej
  • 1ks ricotta
  • 1ks smetana
  • hříbky
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka na ozdobu
  • 30g parmazán
  • 2 stroužky česneku
  • fusilly

Postup přípravy

Do ručního mixéru dáme 20 kusů vlašských ořechů, lžíci a půl olivového oleje a vymixujeme na pesto. Na pánev dáme olivovový olej a na plátky pokrájené čerstvé hříbky. Restujeme dozlatova, přidáme namixované pesto, strouhaný česnek, promícháme. Po chvilce přidáme ricottu a smetanu, mícháme. Osolíme, opepříme a přidáme strouhaný parmazán. Mícháme do zhoustnutí a odstavíme.

Těstoviny uvaříme podle návodu. Na pánvi nasucho opražíme zbylé ořechy na ozdobu, vyjmeme z pánve a dáme bokem na talíře. Na pánvičku dáme trochu olivového oleje a přidáme na širší plátky nakrájené hříbky na ozdobu. Restujeme opatrně dozlatova tak, aby se nám neponičil tvar.

Těstoviny můžeme všechny promíchat s omáčkou, ale pouze za předpokladu, že je budeme ihned podávat. Pokud ne, odebereme požadované množství těstovin do misky, přidáme omáčku a důkladně promícháme. Přendáme na talíř a dozdobíme praženými ořechy, dozlatova opečenými hříbky, hoblinkami parmazánu a petrželkou.

Dobrou chuť

Autor receptu Romča

Ingredience

  • 25ks vlašský ořech
  • olivový olej
  • 1ks ricotta
  • 1ks smetana
  • hříbky
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka na ozdobu
  • 30g parmazán
  • 2 stroužky česneku
  • fusilly

Postup přípravy

Do ručního mixéru dáme 20 kusů vlašských ořechů, lžíci a půl olivového oleje a vymixujeme na pesto. Na pánev dáme olivovový olej a na plátky pokrájené čerstvé hříbky. Restujeme dozlatova, přidáme namixované pesto, strouhaný česnek, promícháme. Po chvilce přidáme ricottu a smetanu, mícháme. Osolíme, opepříme a přidáme strouhaný parmazán. Mícháme do zhoustnutí a odstavíme.

Těstoviny uvaříme podle návodu. Na pánvi nasucho opražíme zbylé ořechy na ozdobu, vyjmeme z pánve a dáme bokem na talíře. Na pánvičku dáme trochu olivového oleje a přidáme na širší plátky nakrájené hříbky na ozdobu. Restujeme opatrně dozlatova tak, aby se nám neponičil tvar.

Těstoviny můžeme všechny promíchat s omáčkou, ale pouze za předpokladu, že je budeme ihned podávat. Pokud ne, odebereme požadované množství těstovin do misky, přidáme omáčku a důkladně promícháme. Přendáme na talíř a dozdobíme praženými ořechy, dozlatova opečenými hříbky, hoblinkami parmazánu a petrželkou.

Dobrou chuť

Autor receptu Romča