Search
Filters
Close

Petrželové knedlíky

Ingredience

  • 500g starší pečivo
  • 100g petržel. - nasekaná.
  • 120g másla
  • 500ml mléka
  • 7ks vejce
  • trocha muškátového ořechu
  • šperky soli

Postup přípravy

Pečivo nakrájíme na kostičky a zalijeme vlažným mlékem a necháme pečivo nasáknout. Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Máslo vyšleháme a vmíchejte všechny žloutky. Z bílků vyšlehámd tuhý sníh, který opatrně vmícháme do másla a žloutků. Přidáme nasekanou petrželku a nasáklé pečivo a také přistrouhámd trochu muškátového ořechu.

Z připraveného těsta vyválíme válečky nebo koule, které obalíme potravinářskou fólií a následně zabalíme ještě do alobalu.

Dáme do vroucí vody a vaříme 20-25 minut. Poté vyjmeme a na prkénku propíchání na několika ístech vidličkou. Necháme chvilku cca 5 minut odpočinout a následně rozbalíme. Krájíne nití a nebo kráječem na knedlíky.

Dobrou chuť

Autor receptu Romča a Martina

Ingredience

  • 500g starší pečivo
  • 100g petržel. - nasekaná.
  • 120g másla
  • 500ml mléka
  • 7ks vejce
  • trocha muškátového ořechu
  • šperky soli

Postup přípravy

Pečivo nakrájíme na kostičky a zalijeme vlažným mlékem a necháme pečivo nasáknout. Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Máslo vyšleháme a vmíchejte všechny žloutky. Z bílků vyšlehámd tuhý sníh, který opatrně vmícháme do másla a žloutků. Přidáme nasekanou petrželku a nasáklé pečivo a také přistrouhámd trochu muškátového ořechu.

Z připraveného těsta vyválíme válečky nebo koule, které obalíme potravinářskou fólií a následně zabalíme ještě do alobalu.

Dáme do vroucí vody a vaříme 20-25 minut. Poté vyjmeme a na prkénku propíchání na několika ístech vidličkou. Necháme chvilku cca 5 minut odpočinout a následně rozbalíme. Krájíne nití a nebo kráječem na knedlíky.

Dobrou chuť

Autor receptu Romča a Martina