Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Pštrosí vejce

Potřebné přísady:
  • netučné hovězí maso
  • česnek
  • vejce syrová
  • vejce vařená na tvrdo
  • voda
  • sůl
  • pepř
  • polohrubá mouka
  • mletý kmín
  • majoránka
Postup přípravy:
  1. Netučné hovězí maso nameleme hodně na jemno - přidáme syrová vejce, trochu vody, trochu polohrubé mouky, sůl, čerstvě namletý pepř 4 barev, majoráku, mletý kmín, česnek a sůl a důkladně promícháme.
  2. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Vezmeme kousek mletého masa, do kterého "zabalíme" jedno vejce na tvrdo. Takto zabalená vejce poskládáme na pekáč, podlejeme trochou vody a pečeme.
  3. Pro zlepšení chuti můžeme pekáč vyložit slaninou a na slaninu položit vejce a péct.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Obrázek Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Obrázek Babiččiny španělské ptáčky

Babiččiny španělské ptáčky

Obrázek Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Obrázek Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

Obrázek Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Obrázek Dim sum knedlíčky s krůtím masem a krevetami

Dim sum knedlíčky s krůtím masem a krevetami

Obrázek Špagety s pečenými rajčaty a sýrem feta

Špagety s pečenými rajčaty a sýrem feta

TOPlist