Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Potřebné přísady:

Bramborové knedlíky (pro 6 osob):

  • 1 kg ve slupce vařených a oloupaných brambor
  • 300 g hrubé mouky
  • 3 vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce bramborového škrobu

Náplň:

  • 1 středně velká cibule
  • 600 g uzené krkovice
  • 1 lžíce sádla

Zelí:

  • 500 g bílého kysaného zelí
  • 2 cibule
  • 100 g libovější slaniny
  • 100 g cukru krupice
  • 1 lžíce sádla
  • špetka drceného kmínu
  • sůl
  • 1 lžíce hrubé mouky
  • v případě potřeby trochu octa

Na dokončení:

  • 4 lžíce sádla
  • 3 velké cibule
Postup přípravy:

Náplň:

  1. Na sádle orestujeme nadrobno prokrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme na malé kostičky nakrájenou krkovici, prohřejeme, sundáme z plotny a necháme vychladnout.

Knedlíky:

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme mouku, škrob, vejce, sůl a vypracujeme vláčné těsto. Na pomoučeném vále těsto vyválíme na plát silný asi 0,5 cm. Vykrajujeme z něj kolečka, doprostřed dáme náplň a zabalíme do knedlíků. Vaříme v osolené vroucí vodě 9-12 minut.

Zelí:

  1. V hrnci orestujeme na sádle nadrobno pokrájenou cibuli tak, aby zesklovatěla. Přidáme kmín, nadrobno nakrájenou slaninu a znovu orestujeme. Zelí vymačkáme z nálevu a přidáme do hrnce. Pokud není nálev příliš kyselý, vlijeme ho do hrnce k zelí. Zelí podusíme téměř doměkka. Pak dochutíme cukrem, solí, případně octem, zaprášíme hrubou moukou a necháme ještě 10-15 minut provařit.

Na dokončení:

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky a na sádle ji orestujeme dohněda.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

Obrázek Pravá italská pizza pro každého

Pravá italská pizza pro každého

Obrázek Debrecínské ragů z vepřového masa

Debrecínské ragů z vepřového masa

Obrázek Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

TOPlist