Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Játra na cibulce

Potřebné přísady:
  • vepřová nebo kuřecí játra
  • olej nebo sádlo
  • 2 cibule
  • pepř
  • kmín
  • hladká mouka
  • masox
  • sůl
  • plnotučná hořčice
  • magi dle chuti.
Postup přípravy:
  1. Játra nakrájíme na drobné kousky. Cibuli orestujeme do zlatova a přidáme nakrájená játra, opepříme, okmínujeme. POZOR - nesolit, jinak játra ztvrdnou a už nezměknou!!! Když se masíčko zatáhne, přidáme tak 3 lžíce hladké mouky a chvíli opékáme. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Když jsou jatýrka měkká, přidáme masox, sůl, 2-3 lžíce plnotučné hořčice a kdo chce může dochutit troškou magi. Pokud by se zdála omáčka moc řídká, zahustíme jíškou z hladké mouky. Neurychlujte pouze moukou rozkvrdlanou ve vodě - omáčky jsou pak bez barvy a mají moc moukovatou chuť.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bramborový salát - vynikající

Bramborový salát - vynikající

Obrázek Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Obrázek Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Obrázek Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Obrázek Babiččiny španělské ptáčky

Babiččiny španělské ptáčky

Obrázek Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Obrázek Ovocné kynuté knedlíky by Romča

Ovocné kynuté knedlíky by Romča

Obrázek Quiche s brokolicí, slaninou a hráškem by Romča

Quiche s brokolicí, slaninou a hráškem by Romča

TOPlist