Hledat
Filters

Francouzské brambory

Potřebné přísady:
  • 1 kg vařených brambor
  • 250 g pařížského salámu nebo uzeného masa
  • 3 natvrdo vařená vejce
  • 1 velká cibule
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • sádlo na vymazání pekáčku
  • šálek mléka
  • 2 vejce
  • na zalití olej
Postup přípravy:
  1. Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji osmažíme cibulku, přidáme nakrájený salám a krátce jej opečeme. Pekáček nebo jinou vhodnou misku vymažeme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, kterou posypeme špetkou kmínu a osolíme. Další vrstvu tvoří opečená uzenina s cibulí a na kolečka nakrájená vejce. Znovu opakujeme brambory, maso s cibulí, vejce, Poslední vrstvu tvoří brambory. Pak vše pokapeme tukem, posolíme, popepříme a v troubě zapečeme. Asi po 20 minutách zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a ještě asi 20 minut opékáme.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

52
Zobrazit detail Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem
Obrázek Quiche s brokolicí, slaninou a hráškem by Romča

Quiche s brokolicí, slaninou a hráškem by Romča

51
Zobrazit detail Quiche s brokolicí, slaninou a hráškem by Romča
Obrázek Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

51
Zobrazit detail Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny
Obrázek Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem

Zobrazit detail Makaróny se smetanovou omáčkou, pancettou, vejci a parmazánem
TOPlist