Hledat
Filters

Chřest s holandskou omáčkou

Potřebné přísady:
  • Holandská omáčka
  • 3ks žloutek
  • 2 polévkové lžíce vody
  • polovina lžičky dijonské hořčice
  • špetka soli
  • pár kapek citronové šťávy
  • Chřest zelený
  • 200g másla
Postup přípravy:
  1. Máslo nakrájíme na centimetrové kostičky.
  2. Žloutky dáme do kovové misky, přidáme vodu, sůl a hořčici a dáme do vodní lázně. Šleháme a šleháme až máme krásně světlou vyšlehanou směs. Nesmí se vařit, jinak se vám srazí a musíte začít znovu.
  3. Teď když máme světlou našlehanou pěnu začneme přidávat po kostičkách máslo. Vždy dáme jednu a šleháme až bude úplně zašlehané a spojené s omáčkou, tak přidáme další a takhle pořád dokola. Nakonec zasleháme pár kapek citronu.
  4. Kdo chce může ještě dochutíme solí a také lze přidat trocha bílého pepře.
  5. Omáčka nesmí vychladnout, nechte plavat ve vodě kde jste šlehali až do podávání.
  6. Chřest
  7. Ukrojte spodek drevnatých konců a spojky můžete lehce loupat ale u zeleného chřestu to není třeba. Koupené bílý chřest.
  8. Vaříme v osolené vroucí vodě v uzavřeném kastrolu. 5-7 minut. Pozor vaříme na stojáka, aby nám špičky koukaly ven. Uvaří se v páře.
  9. My dnes měli ještě kuře a brambor a tak jsme to spojili.
  10. Dobrou chuť
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist