Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Chřest s holandskou omáčkou

Potřebné přísady:
  • Holandská omáčka
  • 3ks žloutek
  • 2 polévkové lžíce vody
  • polovina lžičky dijonské hořčice
  • špetka soli
  • pár kapek citronové šťávy
  • Chřest zelený
  • 200g másla
Postup přípravy:
  1. Máslo nakrájíme na centimetrové kostičky.
  2. Žloutky dáme do kovové misky, přidáme vodu, sůl a hořčici a dáme do vodní lázně. Šleháme a šleháme až máme krásně světlou vyšlehanou směs. Nesmí se vařit, jinak se vám srazí a musíte začít znovu.
  3. Teď když máme světlou našlehanou pěnu začneme přidávat po kostičkách máslo. Vždy dáme jednu a šleháme až bude úplně zašlehané a spojené s omáčkou, tak přidáme další a takhle pořád dokola. Nakonec zasleháme pár kapek citronu.
  4. Kdo chce může ještě dochutíme solí a také lze přidat trocha bílého pepře.
  5. Omáčka nesmí vychladnout, nechte plavat ve vodě kde jste šlehali až do podávání.
  6. Chřest
  7. Ukrojte spodek drevnatých konců a spojky můžete lehce loupat ale u zeleného chřestu to není třeba. Koupené bílý chřest.
  8. Vaříme v osolené vroucí vodě v uzavřeném kastrolu. 5-7 minut. Pozor vaříme na stojáka, aby nám špičky koukaly ven. Uvaří se v páře.
  9. My dnes měli ještě kuře a brambor a tak jsme to spojili.
  10. Dobrou chuť
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Obrázek Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

TOPlist